Hvor mye lyd lager en varmepumpe?

Safirsort Kaiteki i stue. Foto.

Mitsubishi Electric jobber kontinuerlig med å prioritere et lavt lydnivå

Mange som vurderer å kjøpe varmepumpe er bekymret for lydnivået og hvor mye støy de produserer. Her er det store variasjoner mellom leverandører. For hvor mye lyd må man belage seg på at varmepumpen lager?

Støy fra varmepumper kan være roten til nabokrangler og irritasjon. Derfor er det viktig å prioritere en varmepumpe med et så lavt lydnivå som mulig. Dette er viktig for oss i Mitsubishi Electric, og er noe vi jobber med kontinuerlig. Spørsmålet som gjenstår er, hvor mye lyd lager egentlig en varmepumpe?

LYD AVHENGER AV KVALITET PÅ VARMEPUMPEN

Hvor mye lyd som kommer fra varmepumpen varierer fra leverandør til leverandør og modell til modell. Toppmodellene vil ofte avgi mindre støy enn de mer rimelige varmepumpene. Også mellom merker er det stor forskjell på lydnivå. Før du går til innkjøp av en varmepumpe kan du se etter dB(A) oppgitt ved maksimal støyproduksjon. Desto kaldere det er ute, jo mer vil varmepumpen trenge å jobbe, og dess mer lyd vil den avgi.

3 dB(A) KAN UTGJØRE EN STOR FORSKJELL

Visste du at for de fleste av oss vil en forskjell på bare 3 dB(A) være merkbar? Det vil si at selv de minste lyd-reduksjoner vil være utslagsgivende.

Varmepumper fra Mitsubishi Electric kommer helt ned i 18dB(A), hvilket som setter oss i toppsjiktet på varmepumpemarkedet når det kommer til lyd, støy og ytelse.

STØY FRA VARMEPUMPE OM NATTEN

Dersom du bor i tettbygde strøk kan det være en idé å skaffe seg en varmepumpe med nattmodus. Da vil du med et enkelt tastetrykk senke lyden fra varmepumpens utedel med 50% av oppfattet lyd. På den måten reduserer du risikoen betraktelig for at noen vil plages av støy i de sene nattetimer.

Perlehvit Kaiteki i stue. Foto.

SLIK HAR MITSUBISHI ELECTRIC LØST PROBLEMET

Vi mener man ikke skal høre varmepumpen, men bare kjenne den lune varmen. Vår teknologi er unik og gir gode resultater. Hvordan kan det ha seg at alle våre varmepumper er så utrolig stillegående?

  • Viften på innedelen er designet med tanke på å optimalisere både lydnivå og varmedistribusjon.
  • Både diameteren på viften og vinkelen på bladene gjør at man kommer ned til utrolige lave desibelmålinger, fra 21 dB(A) til 18 dB(A).
  • Viftens diameter er utvidet, slik at mer varme kan flyttes med lavere hastighet.
  • Vinkelen på viftebladene er konstruert slik at lydtrykket blir minimalt. Utformingen av varmepumpen er optimalisert for mye luftgjennomstrømning – som også gir lav lyd og bra virkningsgrad.

 

REDUSER LYDNIVÅET MED RIKTIG PLASSERING

Hvor du plasserer varmepumpens inne- og utedel vil være avgjørende for effekten, hvor mye støy du hører og hvordan du opplever lyden.

BEST PLASSERING AV INNEDEL

For best ytelse bør innedelen plasseres i et stort og åpent rom. Den bør også plasseres et sted du vil at det skal være varmt og godt, og i et rom du eller dere oppholder dere mye i. Dette kan være i stuen eller en trapp, dersom du har flere etasjer.

For minst mulig støy bør ikke varmepumpen plasseres rett over sofaen eller et annet sted der du ender opp med å sitte rett under den.

Dersom du har en gammel varmepumpe som bråker veldig kan det være en idé å dempe akustikken i rommet. Dette gjør du ved å for eksempel investere i noen gode gardiner og gulvteppe. Andre tiltak kan være å investere i en tapet som er laget for å bedre akustikken i rommet, såkalt akustikktapet.

BEST PLASSERING AV UTEDEL

Det er ikke til å unngå at det blir litt støy fra varmepumpens utedel. Vis hensyn til alle beboere i huset og naboene dine når du velger plassering av utedelen til varmepumpen. Med andre ord: Unngå å plassere utedelen ved noens soveromsvindu eller inntil naboens vegg.

Varmepumper bør helst ikke monteres direkte på trevegg. Kompressoren i utedelen avgir nemlig vibrasjon under drift – og disse vibrasjonene kan forplante seg i husveggene dersom den er montert direkte på veggen. Den bør i stedet monteres med braketter på grunnmur eller på et bakkestativ. Er det ikke mulig å montere på grunnmur eller bakkestativ, er det viktig at det benyttes spesielle vibrasjonsdempere beregnet for montering på trevegg. Vibrasjonsdempere bør for øvrig også benyttes på braketter til grunnmur og bakkestativ.

VI BISTÅR I VALGET

Vurderer du å installere en varmepumpe, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Ta kontakt med oss – så kommer vi frem til den beste løsningen for dine behov. Vi tilbyr gratis befaring med god kompetanse for å hjelpe deg å finne både plassering og best egnet varmepumpe for deg!

0