Jan Thomas pusser opp

Se video her om hvordan det gikk da Jan Thomas fikk varmepumper installert i sitt nye hjem – en gammel stall på Frogner!

Jan Thomas pusser opp

Jan Thomas pusser opp

Jan Thomas har kjøpt seg en gammel stall på Frogner som skal bli hans nye hjem. Jan er bl.a. opptatt av sunt inneklima med frisk luft og kjølige soverom. Han sover helst iskaldt med to dyner og aircondition. På den måten holder han seg ung mener han.

For at kjendisstylisten skulle få best mulig inneklima i sin nye bolig på Frogner var valget enkelt: varmepumper fra Mitsubishi Electric var tingen! Det ble montert en Safirsort Kaiteki nede i stuen. Denne står svært godt til interiøret ellers, og i følge Jan Thomas ser den ut som et møbel i seg selv! På soverommet var det lav knevegg, så her falt valget naturlig på gulvmodellen Kirigamine Furo. Med disse varmepumpene har Jan Thomas sikret seg godt inneklima med ønsket temperatur, uansett temperatur og vær ute.

Se video om hvordan det hele gikk til her:

 

 

 

 

 

Climaveneta

Climaveneta

Mitsubishi Electric har produsert Chillers (isvannsmaskiner) i over 40 år. Med oppkjøpet av Climaveneta i 2015 har det ytterligere styrket vårt produktsegment innen disse løsningene. Mitsubishi Electric leverer nå hele produktspekteret av større varmepumper, kjølemaskiner og isvannsmaskiner fra Climaveneta gjennom MEHITS (Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems S.p.A). Produktene fra Climaveneta dekker alt innen hydroniske systemer for aircondition, oppvarming og IT-kjøling. Vi leverer produkter med lav GWP verdi – også til varmepumper.

Kontakt oss om MEHITS produkter, løsninger, deler, service og vedlikehold.

Vi har komplett delelager og lang erfaring med service og vedlikehold.

Kontaktinformasjon:

Salg

Jakob Eide
Avdelingsleder Chiller
20 års erfaring med Climaveneta-produkter
E-post: jakob.eide@no.mee.com
Tlf: 97050040

Terje Michelsen
Salgssjef Proff og Næring
E-post: terje.michelsen@no.mee.com
Tlf: 90230953 

Andreas Nilsen
Produktsjef ATW
E-post: andreas.nilsen@no.mee.com
Tlf: 92437542

Morten Østerhagen
Produktsjef
E-post: morten.osterhagen@no.mee.com
Tlf: 90682310

Service og reservedeler

Thomas Soma
Teknisk support Chiller
20 års erfaring med Climaveneta-produkter
E-post: thomas.soma@no.mee.com
Tlf: 95248412

Carlo Amadio
Teknisk support Chiller
Tidligere Ingeniør ved testlab. Climaveneta, Italia
E-post: carlo.amadio@no.mee.com
Tlf: 90934391 

Kort om produktløsningene

Energieffektive og tilpassbare kjøle- og varmeløsninger for optimalisert drift med inverterstyrte kompressorer og lavt støynivå. Forenklet installasjon med stor installasjonsfleksibilitet da modulene kommer med ferdiglagede sammenkoblingskitt. Dette gir enkel, rask og rimelig installasjon, og stor fordel for installatører ute i felten. Flere enheter kan enkelt settes sammen, totalt opp til 1080 kW. Fabrikkgarantert drift ned til -15°C, med 45 graders vanntemperatur. Ypperlig løsning for industrikjøling med mulighet for isvann ned til -10°C. Varmtvannsproduksjon opp til 78°C.
Løsningene er med andre ord mange og gode, som f.eks. i-BX-serien. Den kommer i to varianter: i-BX (ren kjøling) og i-BX-N (kjøling og varmepumpe). Disse leveres med ferdig fabrikkmontert varmekabel, kan sammenkobles med opp til 4 maskiner, og har «silent operation» drift. Serien leveres med 1-fas opp til 13 kW, og 3-fas fra 10 kW og oppover. Kjøling ned til -8°C ute. Kan produsere opp til 60°C vann ved -5°C ute. Ved el-tillegg på driften gir den opp til 65°C vann ved -20°C ute.

Se film om i-BX-serien her:

 

En annen god løsning er NX-serien. Den leveres nå i flere varianter: NX (ren kjøling) og NX-N (kjøling og varmepumpe). Dette er større maskiner med kapasiteter fra 49,6 – 218 kW. Serien leveres også i G06 versjon, kuldemedie R454B med lav GWP verdi og gode varmeegenskaper.

Andre gode løsninger er AW-HT- og FX-seriene. Vi har også vannkjølte løsninger som WW-HT, BW-HT, FOCS og FX serien. De største her med skruekompressor kan leveres med lav-GWP kuldemedier som R513a(XP10) og HFO R1234ze. 

 

Våre MEHITS produkter deles inn i to hovedområder:

Komfortapplikasjoner

Alle bruksområder der vann- og luftbaserte systemer kontrollerer miljøforholdene (temperatur, luftfuktighet og luftkvalitet) der mennesker oppholder seg. Stort fokus på energisparing og lav støy. 

Løsningene passer perfekt for

 • Butikker
 • Kjøpesentre
 • Kontorlokaler
 • Hoteller
 • Sykehus
 • Skoler og universiteter
 • Kino og teater
 • Museer
 • Flyplasser mm.

Prosessapplikasjoner

Alle bruksområder der varme- og kjøleteknologi gir temperaturkontroll i industrielle prosesser, og for lagring av mat og drikke. Under fremstillingsprosesser blir mange stoffer varme, og overoppheting kan påvirke produktiviteten og effektiviteten til prosessen negativt. Ved bruk av Chillerteknologi kan vi sikre optimal og konstant temperatur. 

Løsningene passer perfekt på lokasjoner der man utfører

 • Produksjonsprosesser
 • Automotive og elektroniske prosesser
 • Energi og kraftproduksjon  
 • Industriell teknologi

 

MEHITS

Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems S.p.A. er et selskap spesialisert på hydroniske systemer for aircondition, oppvarming og IT-kjøleløsninger. Selskapet designer og produserer innovative og energieffektive produkter for kontroll av inneklimaet i næringsbygg, og for kjøling av industrielle prosesser og IKT-applikasjoner gjennom CLIMAVENETA.

Produktene fra MEHITS bidrar til økt trivsel, høy komfort, industriell produktivitet og reduserte driftskostnader. Produktene har høy effektivitet og pålitelighet, og er samtidig økonomisk levedyktige og miljøvennlige da løsningene omfatter fornybare energikilder.

Se mer om MEHITS Climaveneta produksjon her:
 
Miljøfokus

Mitsubishi Electric er markedsledende innen løsninger for kjøling, varme, ventilasjon og kontroll av bygninger. Som en av de største aktørene i bransjen har vi de globale energiutfordringene i fokus. Vi ønsker å bidra med å nå Norges klimamål ved å hjelpe bedrifter med å redusere energiforbruket i bygninger, samtidig som vi bidrar til å redusere de årlige driftskostnadene. For å nå disse målene har vi bl.a. stort fokus på kuldemedier. Våre Chiller-løsninger fra Climaveneta benytter kuldemedier med svært lav GWP-verdi og er produsert med stort fokus på miljøet. 

Ønsker du befaring eller mer informasjon om våre produkter, ta kontakt med en av oss:

Jakob Eide
E-post: jakob.eide@no.mee.com
Tlf: 97050040

Terje Michelsen
E-post: terje.michelsen@no.mee.com
Tlf: 90230953

Andreas Nilsen
E-post: andreas.nilsen@no.mee.com
Tlf: 92437542

Morten Østerhagen
E-post: morten.osterhagen@no.mee.com
Tlf: 90682310

VVS-dagene

VVS Dagene 2018, 17.-19. oktober

Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch leverer Mitsubishi Electric produkter til proff, næring og private. Vi har to avdelingen i Norge: LES (Living Environment Systems) og FA (Factory Automation). Vi leverer bl.a luft-til-luft varmepumper, luft-til-vann varmepumper, ventilasjonssystemer, inneklimaprodukter, fabrikkautomatiseringssystemer, roboter og frekvensomformere. Våre løsninger har topp kvalitet, leverer høy komfort, gir godt inneklima og store besparelser. På vår stand vil du se mange spennende og gode løsninger, som bl.a den helt nye serien Power Invertere med R32, Nyheten Ecodan Silent, vår nye kompaktmodell Azira og frekvensomformere fra Factory Automation.

I tillegg kan du hver dag vinne toppmodellen Kaiteki bare ved å komme innom og være på vår stand kl 13.00!

Vinn en Kaiteki!

Hver dag under messen trekker vi en heldig vinner av toppmodellen Kaiteki 6600, i en av våre eksklusive Hairline Farger. Slik deltar du i konkurransen: kom innom vår stand den aktuelle dagen, fyll inn navn på et kort og legg det i trekningsboksen i god tid før kl. 1300. Vi trekker en vinner hver dag kl 1300.

For å vinne må du være på vår stand under trekningen!

 

Løsninger for privat og næring

 • Mitsubishi Electric kvalitet
 • Lang levetid
 • Fleksible løsninger – alt er mulig!
 • Høy komfort, ytelse og driftssikkerhet i kaldt klima
 • Mange kombinasjonsløsninger mellom ute- og innedeler
 • Perfekt som erstatning av oljefyr
 • Store besparelser
 • Miljøvennlige energiløsninger
 • Enkel og rask installasjon
 • EKSTREM VARMEKAPASITET! Fab.garantert varmedrift ned til -28°C

 

Personopplysninger iht. GDPR og netthandel

Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch opererer i fullt samsvar med Norske lover og forskrifter, nasjonale retningslinjer og andre regler som omhandler vern av personlige opplysninger.

Personlige opplysninger kan defineres som enhver informasjon som kan brukes til å identifisere en person, medregnet, men ikke begrenset til fornavn, etternavn, hjemmeadresse eller annen fysisk adresse, en e-postadresse eller annen kontaktinformasjon.

Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch innhenter noen ganger personlige opplysninger fra kunder som en del av utførelsen av forretningsaktiviteter, som her netthandel.

Vi oppbevarer dine personopplysninger i våre sikre databaser, og vil ikke dele denne informasjonen i markedsøyemed. Med eventuelle tredjepart, for eksempel. Nets Netaxept, vil det foreligge databehandleravtale, som sikrer dine opplysninger.

Du kan når som helst skriftlig be om å få innsyn i hvilke data vi innehar om deg.

I henhold til garantier og regnskapsloven, må vi beholde dine data i minst fem år. Etter denne tid vil dine data hos oss bli slettet , med mindre det oppstår noen garantisak, nye kjøp i nettbutikk eller  du har takket ja til våre nyhetsbrev og lignende.

Se vår personvernerklæring her>>

Personvernpolicy

Forpliktelser vedrørende personvern på internett

Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch (heretter MEU NOR) vier stor oppmerksomhet til saker som gjelder personvern på Internett. Denne policyen forklarer hvordan MEU NOR behandler opplysninger om deg, som vi mottar gjennom Internett. Denne personvernpolicyen har til hensikt å informere deg som besøkende på vårt nettsted (www.miba.no/www.ecodan.no/www.kaiteki.no), om hvilke typer opplysninger vi eventuelt kan innhente om deg når du besøker nettstedet, hvordan vi eventuelt bruker disse opplysningene, og om vi deler disse med andre.

Anvendelsesområde

Denne erklæringen om personvern gjelder MEU NOR og nettstedene www.miba.no, www.ecodan.no, www.kaiteki.no. Erklæringen gjelder ikke andre selskapers eller organisasjoners nettsider som nettstedet har lenker til.

Ikke-personlige opplysninger

Du kan i hovedsak besøke nettstedet uten å oppgi til oss hvem du er eller avsløre andre opplysninger om deg selv. Vi kan imidlertid automatisk (dvs. utenom registrering) innhente opplysninger som ikke kan knyttes til en bestemt person, for at vi skal kunne yte bedre kundeservice. Tjenesten vår innhenter automatisk visse opplysninger, som for eksempel antall og hyppighet av besøkende på nettstedet, men vi gjør dette på en slik måte at opplysningene forblir anonyme. Disse opplysningene brukes til å beregne antall besøk, gjennomsnittlig tid som brukes på nettstedet, og hvor stor del av nettstedet du bruker, slik at vi kan forbedre nettstedet vårt. Vi vil ikke lese opplysninger som gjelder enkeltpersoner. MEU NOR kan eventuelt bruke en teknologi som kalles «informasjonskapsler» (Cookies), som angir hvordan og når sidene på nettstedet blir besøkt, og av hvor mange personer. En informasjonskapsel er et dataelement som et nettsted kan sende til din nettleser, og som eventuelt kan bli lagret på ditt system, men som ikke vil innhente personlig identifiserbar informasjon. Du kan velge innstillinger i nettleseren din som varsler deg før du mottar en informasjonskapsel, slik at du kan velge om du vil motta den eller ikke. Du kan også velge å skru av informasjonskapsler i nettleseren din. Hvis du velger å gjøre dette kan det imidlertid hende at visse deler av enkelte nettsteder ikke virker som de skal.

Du kan lese mer om informasjonskapsler her >>

Personlige opplysninger

MEU NOR opererer i fullt samsvar med Norske lover og forskrifter, nasjonale retningslinjer og andre regler som omhandler vern av personlige opplysninger.

Personlige opplysninger kan defineres som enhver informasjon som kan brukes til å identifisere en person, medregnet, men ikke begrenset til fornavn, etternavn, hjemmeadresse eller annen fysisk adresse, en e-postadresse eller annen kontaktinformasjon.

MEU NOR innhenter noen ganger personlige opplysninger fra kunder som en del av utførelsen av forretningsaktiviteter. På nettstedet blir personlige opplysninger hovedsakelig innhentet ved hjelp av ulike kontakt- eller spørreskjema. Vi har skjemaer for å få tilsendt brosjyre, for gratis befaring eller for service. 

Når vi ber deg direkte om å oppgi personlige opplysninger skriftlig, oppgir vi også hvordan vi har til hensikt å bruke opplysningene, og vil be om ditt samtykke. Når vi innhenter personlige opplysninger på annen måte vil vi kunngjøre på nettstedet hvordan vi har til hensikt å bruke dem.

Når du oppgir personlige opplysninger til oss vil vi bruke opplysningene til å besvare og bekrefte forespørselen din, og vi vil eventuelt beholde forespørselen i våre arkiver av samme grunn. For å styrke kundeforholdet vårt vil vi i tillegg eventuelt lagre og behandle personlige opplysninger og dele dem med våre autoriserte forhandlere, slik at vi kan få en bedre forståelse av dine behov og hvordan vi kan forbedre produktene og tjenestene våre. 

Til tider kan MEU NOR gjennomføre nettbaserte spørreundersøkelser for å få en bedre forståelse av de besøkendes behov og profil. Når vi gjennomfører en spørreundersøkelse vil vi gjøre vårt ytterste for at du skal få vite hvordan vi vil bruke opplysningene vi har innhentet fra deg. Det kan være konkurranser, spill eller andre reklameaktiviteter på nettstedet vårt, som vil be deg om å oppgi personlige opplysninger. Vi bruker da opplysningene som du har gitt oss til å gjennomføre reklameaktiviteten, som for eksempel å gi kundestøtte eller kontakte deg hvis du vinner.

MEU NOR vil ikke bruke eller oppgi opplysninger som er innhentet under enkeltbesøk på nettstedet, eller opplysninger som du eventuelt har gitt oss, til noen tredjepart i den hensikt å selge, leie ut eller på annen måte markedsføre dine personlige opplysninger. Vi vil noen ganger benytte tredjepartstjenesteytere til å utføre eller assistere med nettbaserte spørreundersøkelser, konkurranser, spill eller andre reklameaktiviteter. For eksempel å lede spørreundersøkelsen eller reklameaktiviteten, samle data eller gi kundestøtte. Disse partene vil da ha signert en fortrolighetsavtale før de utfører slike tjenester. De vil ikke oppgi til andre noen personlige opplysninger som de mottar fra oss, og vil kun bruke disse med det formål å igangsette eller fortsette tjenestene som de utfører for oss.

Du kan velge å ikke oppgi personlige opplysninger til MEU NOR. Hvis du velger å ikke oppgi de personlige opplysningene som vi ber om, kan du fortsatt besøke mesteparten av nettstedet, men du kan miste tilgangen til visse valgmuligheter, tilbud eller tjenester som innebærer samhandling mellom oss.

Barn

Barn bør ikke oppgi personlige opplysninger til nettstedet uten samtykke fra foreldre eller verge. Selv om lite eller intet av materialet på nettstedet er rettet mot barn, vil MEU NOR oppfordre alle foreldre eller verger om å lære barna sine trygg og ansvarlig bruk av sine personlige opplysninger på Internett.

Varsling om endringer

Hvis MEU NOR velger å endre sin erklæring om personvern vil vi legge ut disse endringene i dette avsnittet, slik at du alltid vil kunne vite hvilke opplysninger vi innhenter, hvordan vi eventuelt bruker opplysningene og om vi vil dele dem med noen.

Spørsmål eller kommentarer

Det er viktig for oss å vite hva besøkende mener om våre tjenester og policyer. Hvis du har spørsmål eller bekymringer som gjelder denne erklæringen om personvern, eller annet som gjelder våre nettbaserte og fysiske produkter, kan du ta kontakt med oss her Kontakt oss

Ditt samtykke

Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vilkårene i vår erklæring om personvern, og i at vi innhenter og behandler personlige opplysninger for de formålene som er nevnt over.

 1. Grunnleggende prinsipper for behandling av personlige opplysninger

MEU NOR har implementert retningslinjer for beskyttelse av personlige opplysninger, og utarbeidet «Styringssystem for beskyttelse av personlige opplysninger ved MEU NOR» for å sikre at disse blir strengt fulgt. Vi arbeider kontinuerlig for å forbedre og vedlikeholde systemet, samtidig som vi informerer bredt om våre retningslinjer for beskyttelse av personlige opplysninger til alt personell innen selskapet (inkludert styremedlemmer, heltidsansatte, deltidsansatte, korttidsansatte og midlertidig ansatte) og relevante parter.

2. Innhenting av personlige opplysninger

1)

MEU NOR benytter kun lovlige og korrekte metoder for å innhente personlige opplysninger.

2)

Når vi innhenter skriftlige personlige opplysninger direkte fra deg, vil vi informere om hvordan vi har til hensikt å bruke opplysningene, oppgi kontaktopplysninger og be om din tillatelse. Når vi innhenter personlige opplysninger på annen måte, informerer vi på nettstedet vårt hvordan vi har til hensikt å bruke dem, og oppgir kontaktopplysninger.

3)

Det er opp til deg om du vil oppgi personlige opplysninger til MEU NOR. Vær imidlertid oppmerksom på at det er noen tjenester vi ikke vil være i stand til å yte uten dine personlige opplysninger.

4)

Ved å oppgi personlige opplysninger til MEU NOR, samtykker du i vilkårene som er beskrevet i dette avsnittet og som gjelder denne personvernpolicyen. Hvis du ikke samtykker i disse vilkårene, må du være oppmerksom på at noen av tjenestene vi tilbyr (medregnet svar på forespørslene dine), kanskje ikke vil være tilgjengelige for deg.

3. Personopplysningene vi innhenter

1)

MEU NOR bruker personlige opplysninger som vi mottar fra deg, til å gjennomføre kontrakter og transaksjoner mellom deg og MEU NOR.

2)

Kundeselskaper kan velge å overlate behandling av personlige opplysninger til MEU NOR. I slike tilfeller vil vi bruke dine personlige opplysninger etter instruks fra kundeselskapet, og vil oppbevare opplysningene inntil vi returnerer dem til kundeselskapet eller sletter dem fra vårt system.

3)

Av og til vil vi anskaffe kommersielt tilgjengelige lister eller kataloger.

4)

MEU NOR vil ikke innhente, bruke eller overdra til noen tredjepart noen personlige opplysninger av de typene som er angitt nedenfor, uten din tillatelse.
Opplysninger som gjelder:

·         Personlige oppfatninger, overbevisninger eller religion

·         Rase, etnisitet, fysiske/mentale handicap, kriminelt rulleblad eller annen informasjon som kan føre til sosial diskriminering

·         Arbeideres organisasjonsrett, kollektive forhandlinger eller andre kollektive aktiviteter

·         Deltagelse i demonstrasjoner, underskriftskampanjer eller utøvelse av andre politiske rettigheter

·         Medisinsk behandling eller seksualitet

4. Hvordan vi bruker dine personlige opplysninger

1)

MEU NOR bruker personlige opplysninger som vi mottar fra deg, til å gjennomføre kontrakter og transaksjoner mellom deg og MEU NOR.

2)

MEU NOR bruker dine personlige opplysninger til å gi deg relevant informasjon som du kan ha interesse av, som for eksempel informasjon om produktene, løsningene og de tilknyttede tjenestene våre.

3)

Et kundeselskap kan av og til velge å la MEU NOR behandle opplysninger eller utføre andre lignende aktiviteter på dets vegne. De personlige opplysningene som vi mottar som følge av dette, vil kun bli brukt til de oppgavene som vi er blitt betrodd. I slike tilfeller vil MEU NOR og kundeselskapet være bundet av en fortrolighetsavtale som forhindrer at kundeselskapets navn eller informasjon om oppgaven blir gjort kjent.

4)

MEU NOR vil ikke bruke personlige opplysninger som vi mottar fra deg, til andre formål enn de som ble spesifisert på det tidspunktet opplysningene ble innhentet. Imidlertid vil vi kunne bruke informasjonen – uten å oppgi enkeltpersoners identitet – til å innhente statistiske opplysninger om antall besøkende på vårt nettsted, salgsvolumer og informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet.

5)

Be om informasjon om hvordan vi bruker aksjonærregisteret.

6)

Vi bruker personlige opplysninger som er innhentet gjennom programmet for sikkerhetskontroll ved langtidsbruk av produkter, til å informere kundene om kontroller, gjennomføring av kontroller og tilbakekalling av produkter.

5. Når vi deler dine personlige opplysninger med en tredjepart

MEU NOR har som en retningslinje å ikke bekjentgjøre eller dele personlige opplysninger som vi mottar fra deg, til noen tredjepart, med unntak av følgende tilfeller:

1)

Når vi har fått din tillatelse.

2)

Når vi benytter en tredjepart til å behandle alle eller noen av de personlige opplysningene som vi har innhentet, med formål å yte tjenester som er nødvendige for å nå våre målsetninger.

3)

Når vi mottar personlige opplysninger i forbindelse med forretningsvirksomhet som følger etter en fusjon eller annen overføring av forretninger.

4)

Når personlige opplysninger deles med navngitte personer (se avsnitt 7. Deling av personlige opplysninger).

5)

Når vi er pålagt dette ved lov.

6)

Når dette er nødvendig for å beskytte liv, helse eller personlig eiendom, og det er vanskelig å innhente din tillatelse.

7)

Når dette er nødvendig for å forbedre befolkningens helse eller fremme barns velferd, og det er vanskelig å innhente din tillatelse.

8)

Når det er nødvendig å assistere nasjonale offentlige instanser, lokal offentlig administrasjon, eller andre parter som opptrer på deres vegne, under utøvelse av lovpålagte tiltak, men hvor innhenting av din tillatelse vil kunne være til hinder for dette.

9)

For å stanse deling av personlige opplysninger med tredjepart uten kundens tillatelse:
Det vil i enkelte tilfeller være nødvendig for MEU NOR å dele kunders personlige opplysninger med tredjeparter som for eksempel MEU NORs tilknyttede selskaper og forhandlere. 

6. Hvordan vi beskytter dine personlige opplysninger

MEU NOR bruker administrative, tekniske, personlige og fysiske sikringstiltak for å beskytte dine personlige opplysninger.

1)

MEU NOR bruker de nødvendige sikringstiltakene og utfører nødvendige korreksjonstiltak for å beskytte dine personlige opplysninger mot uautorisert tilgang, tap, sletting, endring eller lekkasje. Vær imidlertid oppmerksom på at det ikke finnes noen feilfri teknologi som kan hindre ulovlig tilgang til personlige opplysninger.

2)

MEU NORs ansatte får regelmessig opplæring i beskyttelse av personlige opplysninger.

3)

I tilfeller hvor selskaper som er leid inn av MEU NOR for å utføre tjenester på våre vegne, er blitt bedt om å behandle personlige opplysninger, vil vi ha valgt ut egnede kontraktører, og det vil kreves at de signerer alle nødvendige avtaler som gjelder behandling av personlige opplysninger. Vi bruker også alle sikringstiltak som er påkrevd ved lov.

4)

Innhenting av personlige opplysninger via nettstedet vårt:

·         Kryptering
Vi bruker SSL-kryptering (Secure Sockets Layer) for å sikre trygg overføring av din personlige informasjon, når vi innhenter denne via nettstedet vårt.

·         Informasjonskapsler
MEU NORs nettsted bruker informasjonskapsler i enkelte tilfeller. En informasjonskapsel er en liten datafil som lagrer dataoverføringer mellom din datamaskin og nettstedet vårt. Vi bruker kun informasjonskapsler for å lagre informasjon som kan være nyttig for deg neste gang du besøker nettstedet vårt, og som gjør besøkene enklere for deg. Hvis du ikke ønsker å motta informasjonskapsler, kan du slå dem av ved å endre innstillinger i nettleseren din. Vær imidlertid oppmerksom på at visse tjenester kanskje ikke vil være tilgjengelige for deg hvis du har slått av informasjonskapsler.

·         Sporingskapsler
MEU NORs nettsted bruker sporingskapsler i enkelte tilfeller. En sporingskapsel er en teknologi som ofte brukes i sammenheng med informasjonskapsler. Ved å bruke sporingskapsler får vi informasjon om hvor mange ganger du besøker nettstedet vårt via datamaskinen din, og vi kan lage en samlet statistikk over hvordan du bruker nettstedet vårt. Vi bruker sporingskapsler hovedsakelig for å få hjelp til å forbedre produktene og støttetjenestene som vi tilbyr. Vi bruker ikke sporingskapsler for å innhente personlige opplysninger fra deg, men ved å velge å ikke motta informasjonskapsler kan du også velge å ikke motta sporingskapsler.

Vi bruker Google Analytics, et analyseverktøy som blant annet gir fersk innsikt i hvordan besøkende bruker nettstedet, hvordan de ankom på nettstedet, og hvordan du kan få dem til å komme tilbake. Disse data blir pr. i dag automatisk slettet etter 26 måneder.

·         Lenker til andre nettsteder
MEU NORs nettsted kan inneholde lenker til andre nettsteder. Vær oppmerksom på at vi ikke har ansvar for personvernpraksis ved andre nettsteder enn vårt eget.

7. Deling av personlige opplysninger

Det kan bli nødvendig for MEU NOR å dele bruken av personlige opplysninger som er innhentet fra kunder, med våre tilknyttede selskaper, forhandlere osv. 

8. Spørsmål som gjelder personlige opplysninger

1)

Du kan be om at vi oppgir noen av de personopplysningene dine som vi innehar. Du kan også forespørre om resultatet av slike anmodninger og be om revisjoner nå dette behøves.

2)

Du kan kontakte oss med spørsmål som gjelder vår behandling av personlige opplysninger.

3)

MEU NOR vil besvare alle slike anmodninger på en egnet måte og innen rimelighetens grenser.

Vær oppmerksom på at henvendelser over telefon kan bli lagret for å sikre at anmodningen blir korrekt besvart.

Du kan når som helst skriftlig be om å få innsyn i hvilke data vi innehar om deg, få endret data, eller slettet, om kundeforholdet og eventuelle garantier opphører.

Våre sletterutiner blir sikkert og etter loven ivaretatt i alle våre databaser.

For personvernforespørsel kontakt oss her:  Henvendelse i forbindelse med personvern, eller direkte til vår e-post.

 

9. Barns personvern

MEU NOR er ytterst forsiktig når det gjelder å beskytte personlige opplysninger fra barn i alderen 15 år eller yngre. Vi ber om at barn som er 15 år gamle eller yngre, kun oppgir personlige opplysninger dersom de har foreldres eller verges tillatelse.I forbindelse med deling av personlige opplysninger innen forretningsvirksomhet knyttet til bygningssystemer, kan MEU NOR komme til å dele personlige opplysninger som er innhentet fra kunder, med Mitsubishi Electric Building Techno-Service Co. Ltd. Omfanget av denne delte informasjonen er angitt nedenfor.

Delte personlige opplysninger

Kundenavn, adresse, telefonnummer, faksnummer, e-postadresse, firma- eller organisasjonsnavn, stillingstittel og informasjon som er knyttet til salg (inkludert leasing- og leieinformasjon), installasjon og andre tjenester som gjelder våre produkter (fasiliteter, utstyr og enheter), så vel som vedlikeholdshistorie (vedlikeholdsdata, resultater, feilårsaker).

Hensikten med bruk av personlige opplysninger

Vi bruker personlige opplysninger fra kunder for å gi kundene informasjon om produktene og tjenestene nedenfor – og tilknyttede tjenester – i forbindelse med våre forretninger knyttet til bygningssystemer, samt til å yte tjenester som er nyttige og tilpassede for hver kunde.

1)

Produksjon, salg, vedlikehold, reparasjon, modifikasjon, installasjon, eller konstruksjon av heisutstyr, kjøle- og luftkondisjoneringsutstyr, rørsystemer, elektrisk utstyr, telekommunikasjonsutstyr, brannvernutstyr, tyverisikringsutstyr og annet bygningsutstyr, samt kontormaskiner og kontorutstyr

2)

Produksjon, salg, vedlikehold, reparasjon, modifikasjon, installasjon, eller konstruksjon av elektriske maskiner og utstyr, elektroniske apparater, industrimaskiner og -utstyr, maskiner og utstyr for databehandling, hjemmeelektronikk og husholdningsutstyr, maskineri og utstyr for belysning, maskineri og utstyr for kommunikasjon, produkter for kontor og boligbruk, integrerte kretser og annet generelt utstyr og maskineri

3)

Produksjon av heisutstyr, kjøle- og luftkondisjoneringsutstyr, telekommunikasjonsutstyr og tilknyttet tilleggsutstyr

4)

Overvåking, styring, og instrumentering av bygningsutstyr og -maskineri

5)

Fullstendig bygningsadministrasjon, rådgivning og ledelse, inkludert administrasjon av utstyr, miljøhygiene og sikkerhet

6)

Bygging og konstruksjon

7)

Telekommunikasjon og databehandling

8)

Eiendom

9)

Opprettelse, salg og utvikling av programvare knyttet til det ovenstående

10)

Alt arbeid knyttet til det ovenstående

Ansvarlig instans for behandling av personlige opplysninger

Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch

Hvordan personlige opplysninger innhentes

Verbalt (telefon, samtale osv.), elektroniske skjema, kontrakter, spørreskjemaer og andre skriftlige dokumenter (inkludert elektroniske eller magnetiske registreringer)Deling med tredjepart uten brukerens tillatelse

Når vi deler personlige opplysninger med tredjepart uten brukerens tillatelse, kan brukere be om at slik deling av informasjon skal opphøre

Deling av personlige opplysninger med tredjepart i forbindelse med forespørsler som mottas via nettsiden vår

1)

Tiltenkt formål
For å kunne besvare korrekt på forespørsler kan det forekomme at vi videreformidler detaljer i slike forespørsler, inkludert personlige opplysninger, til tilknyttede selskaper.

2)

Personlige opplysninger som deles med tredjepart
Opplysninger som legges inn i spørreskjemaet vårt, inkludert brukerens navn, adresse og telefonnummer

3)

Hvordan opplysninger deles med tredjepart
Vi sender informasjon via e-post til tilknyttede selskaper som vil forberede svar.

4)

Stoppe deling av personlige opplysninger med tredjepart
Kunder kan be om at deres personlige opplysninger ikke lenger skal deles med tredjeparter.

For forespørsler, kontakt oss ved:
Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch
Gneisveien 2D, 1914 Ytre Enebakk
Telefon: (+47) 915 02650

E-post: post@no.mee.com
Åpningstider: Mand.-Fred. 0800 – 1600
Kontakt oss ved spørsmål, kommentarer eller tilbakemeldingerJuridiske merknader

All informasjon, materiale, data og elektroniske filer av enhver art som foreligger og fremlegges på dette nettstedet, gis av MEU NOR utelukkende for informasjonsformål og som en ytelse til kunder og forhandlere med det formål å assistere i deres forretningsvirksomhet med MEU NOR. Alt materialet er styrt av og underlagt vilkårene som er fremlagt i disse vilkårene for bruk. MEU NOR forbeholder seg retten til å oppdatere vilkårene for bruk til enhver tid og uten varsel til deg, og kan også til enhver tid og uten varsel komme til å gjøre forbedringer og/eller endringer på produktene og/eller tjenestene som er beskrevet på nettstedet. Ved å få tilgang til, bruke eller laste ned noe materiale som foreligger på dette nettstedet, samtykker du (en person som opptrer på vegne av deg eller et forretningsforetak) i å være bundet av disse vilkårene for bruk. Hvis du ikke samtykker i å være bundet av disse vilkårene for bruk, skal du umiddelbart avslutte bruken av nettstedet og eventuelt materialet, og ikke laste ned eller skrive ut noe materiale.

Myndighet

Du erklærer og garanterer at du har juridisk myndighet til å gi samtykke til disse vilkårene for bruk. Du samtykker i å være ansvarlig for all uautorisert bruk av materialet, som du direkte eller indirekte har forårsaket.

Opphavsrett og rettigheter til varemerke

Du erkjenner og samtykker i at materialet som gjøres tilgjengelig på dette nettstedet er beskyttet av opphavsrett, varemerke, domenenavn, servicemerker, patenter, forretningshemmeligheter eller andre immaterielle rettigheter og lover. Du samtykker i å unnlate og selge, lisensiere, leie ut, modifisere, dele ut, kopiere, mangfoldiggjøre, overføre, vise offentlig, publisere, tilpasse, redigere eller skape avledede verk av materialet, med mindre dette er uttrykkelig godkjent av MEU NOR. Alle rettigheter i forbindelse med opphavsrett forbeholdes. «MITSUBISHI» og «Mitsubishi Electric» er registrerte varemerker, og det tillates ingen bruk av disse, og det gis heller ingen lisens til bruk av slike varemerker, som følge av din bruk av dette nettstedet.

Tillatt bruk og begrensninger

Det er ikke tillatt å bruke materialet til noe formål utover hva som er uttrykkelig gitt adgang til i disse vilkårene for bruk, medregnet nye utleggelser, nye publiseringer eller videresending. Det foreligger intet implisitt samtykke til nye utleggelser, nye publiseringer eller videresending av materialet. Intet materiale fra dette nettstedet skal legges ut på noen nettside, gopher, FTP-server, oppslagstavlesystem eller andre elektroniske arkivdatabaser, eller gjøres tilgjengelig mot betaling, med mindre MEU NOR har gitt uttrykkelig skriftlig samtykke.

Rettigheter til bruk av materialet er en lisens, ikke en overføring av eiendomsrett, og er underlagt de restriksjonene som er fastsatt i disse vilkårene for bruk. Du kan laste ned én kopi av materialet til én enkelt datamaskin i den hensikt å legge til rette for deg under kjøp og/eller bruk av produktene som henvises til på nettstedet, forutsatt at du sørger for at alle merknader om opphavsrett og annen eiendomsrett forblir intakte. Du kan også lage en papirkopi av materialet. Med unntak av det som uttrykkelig fremgår av disse vilkårene for bruk, eller med mindre du har mottatt en spesifikk skriftlig tillatelse fra MEU NOR, skal du ikke: (a) endre materialet eller bruke det til forretningsmessige formål; (b) tildele, overføre eller lisensiere videre eventuelle rettigheter som er gitt til deg under disse vilkårene for bruk; (c) tilby materialet for salg eller utleie; (d) dekompilere, dekode, utføre «omvendt konstruksjon», eller splitte opp eventuell programvare som finnes i materialet; (e) fjerne eventuelle merknader om opphavsrett, varemerke eller annen eiendomsrett fra materialet; (f) foreta deg noe som vil stride mot de immaterielle rettighetene til MEU NOR eller dets tilknyttede selskaper; eller (g) kopiere, fremvise, overføre, lisensiere, reprodusere, publisere, laste ned, laste opp, legge ut, sende, dele ut eller selge, hele eller deler av materialet, eller bruke materialet til å lage et avledet verk. Utover det som er uttrykkelig angitt i disse vilkårene for bruk, gis du ingen uttrykkelige eller underforståtte rettigheter.

Lenker

MEU NOR eller dets datterselskaper og tilknyttede selskaper kan angi lenker til andre nettsteder eller ressurser, men har ingen kontroll over slike nettsteder og ressurser. Du bekrefter og samtykker i at MEU NOR eller dets datterselskaper og tilknyttede selskaper ikke er ansvarlige for tilgjengeligheten av slike eksterne nettsteder eller ressurser. MEU NOR gir ikke sin tilslutning til, og er ikke ansvarlig for noe innhold, reklame, produkter eller annet materiale som finnes på, eller er tilgjengelig via, slike nettsider eller ressurser, og påtar seg ikke ansvar, direkte eller indirekte, for noen skader eller tap som skyldes, eller påstås å skyldes, bruk, tilknytning til bruk, eller tiltro til slikt innhold, varer eller tjenester som gjøres tilgjengelig via slike nettsteder eller ressurser.

Det bes om forståelse for at nettstedet til MEU NOR kan bli lenket til andre nettsteder som ikke kontrolleres eller vedlikeholdes av MEU NOR. MEU NOR er ikke ansvarlig for innholdet på disse nettstedene.

Tredjeparter som ønsker lenker til MEU NOR nettsted bes lese følgende regler og angi informasjon om nettstedet ved å fylle ut registreringsskjemaet. Det vil ikke være nødvendig med autorisasjon fra MEU NOR, forutsatt at disse prosedyrene følges.

1.

Lenker til nettsteder som omfattes av følgende, vil ikke bli akseptert:

·         Et nettsted som yter uakseptabel påvirkning på offentlig orden og moral og formidler innhold eller kommentarer som er obskøne eller støtende

·         Et nettsted som injurierer, bakvasker eller forårsaker frykt hos MEU NOR eller en tredjepart, og som formidler innhold som vil skade tilliten til selskapet

·         Et nettsted som krenker en tredjeparts opphavsrett eller annen eiendomsrett, og formidler innhold som fører til skade og erstatningskrav

·         Et nettsted som formidler ulovlig innhold

2.

Sørg for at MEU NORs nettsted lastes opp som en separat fane og ikke inne i en ramme på ditt nettsted.

3.

Gjør det fullstendig klart at lenken er til MEU NORs nettsted.

·         * Bruk enten «Mitsubishi Electrics Europe B.V. Norwegian Branch nettside», «Mitsubishi Electric» eller «Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch» som tittel på lenken

4.

For å bruke firmalogoen til Mitsubishi Electric som lenkeknapp til nettstedet, må brukerne følge disse reglene:

  (119 x 35 piksler)

·         Lag en lenkeadresse til Mitsubishi Electrics server i stedet for å laste ned ikonet:
URL: http://www.mitsubishielectric.com/image/linklogo.gif

·         <a href=”http://no.mitsubishielectric.com/no/” target=”_blank”>
<img src=”http://www.mitsubishielectric.com/image/linklogo.gif” border=0 alt=”Mitsubishi Electric Website”>
</a>

·         Vær klar over at ikonet er opphavsrettslig eid av Mitsubishi Electric Corp.

·         Teksten og utformingen av ikonet må ikke under noen omstendigheter endres.

·         Ikonet må kun brukes som en lenke til hovedsiden på Mitsubishi Electrics nettsted, og skal ikke under noen omstendigheter brukes for noe annet tiltenkt formål.

En tillatelse til å danne lenke til MEU NORs nettsted vil ikke være en forsikring om at nettstedet er fritt for tekniske feil eller at innholdet er uten feil. Derfor påtar ikke MEU NOR seg ansvar for eventuelle problemer som lenken kan forårsake.
Nettadressen eller innholdet i MEU NORs nettsted kan bli endret eller slettet uten forvarsel.

Hvis MEU NOR krever at en lenke skal slettes fra nettstedet, skal lenken umiddelbart slettes.

Eierskap til og endringer av materiale

Du aksepterer at eiendomsrett, eierskap og alle immaterielle rettigheter som er knyttet til materialet, og til eventuelle kopier av materialet, er og forblir Mitsubishi Electric Corporations eller dets datterselskapers (MEU NOR) og tilknyttede selskapers eiendom, dersom ikke annet er angitt. Materialet kan bli endret, forbedret eller oppdatert med visse mellomrom og til enhver tid, uten varsel. For å motta den siste produktinformasjonen, datablader, teknisk informasjon eller andre detaljer vedrørende materialet som finnes på dette nettstedet, kan du kontakte oss på Kontakt oss.

Produktinformasjon

Det tas forbehold om tilgjengelighet av produktene. Kontakt oss dersom du overveier å bruke et produkt som er beskrevet i materialet til spesielle formål, som for eksempel utstyr eller systemer for bruk innen transport, kjøretøy, medisin, romfart, kjernefysikk eller under vann.

Global tilgjengelighet

Mitsubishi Electric Corporation vil kunne publisere informasjon på nettstedet som refererer til produkter, programmer og tjenester fra Mitsubishi Electric Corporation, som ikke tilbys eller er tilgjengelige i ditt land. Slike referanser skal ikke indikere eller erklære at Mitsubishi Electric Corporation har til hensikt å tilby slike produkter, programmer eller tjenester i ditt land. Ta kontakt med din lokale Mitsubishi Electric Corporation-forhandler for å få informasjon om produkter, programmer og tjenester som kan være tilgjengelige i ditt område.

Ansvarsbegrensning og unntak

A.

Garantibegrensninger. MITSUBISHI ELECTRIC CORPORATION, DETS DATTERSELSKAPER OG TILKNYTTEDE SELSKAPER GIR INGEN GARANTIER MED HENSYN TIL ANVENDBARHETEN AV PRODUKTENE OG TJENESTENE SOM ER BESKREVET I MATERIALET, UANSETT FORMÅL. MATERIALET FREMLEGGES UTEN GARANTIER AV NOEN TYPE, UTTRYKT ELLER UNDERFORSTÅTT, MEDREGNET, MEN IKKE BEGRENSET TIL UNDERFORSTÅTTE GARANTIER OM SALGBARHET, EGNETHET FOR BESTEMTE FORMÅL, EIERSKAP OG VERN AV ÅNDSVERK. Siden noen land/jurisdiksjoner ikke tillater fraskrivelse av underforståtte garantier, er det mulig at fraskrivelsene over ikke vil gjelde deg.

B.

Ansvarsbegrensning. Materialet på dette nettstedet vil kunne inneholde tekniske unøyaktigheter og typografiske feil. MEU NOR garanterer ikke at materialet er nøyaktig eller komplett, og heller ikke at eventuelle råd, meninger, uttalelser eller annen informasjon som fremlegges eller gjøres tilgjengelig gjennom nettstedet, er pålitelig. Du bekrefter at enhver tiltro til slike råd, meninger, uttalelser eller annen informasjon vil være på din egen risiko. MEU NOR og tilknyttede selskaper påtar seg ikke ansvar for eventuelle skader, rettskrav eller andre former for tap som skyldes din bruk av materialet, eller noen form for krav i forbindelse med krenkelse av en tredjeparts rettigheter eller forretningshemmeligheter, som måtte oppstå som følge av din bruk av materialet. UNDER INGEN OMSTENDIGHETER SKAL MEU NOR ELLER TILKNYTTEDE SELSKAPER GJØRES ANSVARLIG OVERFOR EN PERSON ELLER ENHET FOR NOEN DIREKTE, INDIREKTE, TILFELDIGE, ERSTATNINGSMESSIGE, SPESIELLE ELLER KONSEKVENSMESSIGE TAP (MEDREGNET, UTEN BEGRENSNINGER, EVENTUELLE TAP SOM SKYLDES TAP AV BRUK, AVBRUDDSTAP, INFORMASJONSTAP, TAP ELLER UNØYAKTIGHET AV DATA, PROFITTAP, TAP AV SPAREMIDLER, KOSTNADER VED ERSTATNINGSKJØP AV VARER, TJENESTER ELLER TEKNOLOGI, ELLER ANNET SOM ER UTENFOR RIMELIG KONTROLL), SOM OPPSTÅR SOM FØLGE AV, ELLER I FORBINDELSE MED BRUK, ELLER FORHINDRET BRUK AV MATERIALET, ENTEN DETTE GJELDER KONTRAKTSBRUDD, FORSØMMELSE ELLER ANNEN SKADEFORVOLDELSE, SELV OM MEU NOR ELLER ET AV DETS  TILKNYTTEDE SELSKAPER ER BLITT UTTRYKKELIG INFORMERT OM MULIGHETEN AV SLIKE TAP. Enkelte land/jurisdiksjoner tillater ikke fraskrivelser eller begrensninger som gjelder visse tap, som for eksempel direkte, tilfeldige, spesielle eller konsekvensmessige tap, så det er mulig at begrensningene over ikke vil gjelde deg.

Tredjepartsinformasjon

Materialet kan inneholde informasjon fra tredjeparter og/eller lenker til nettsteder som drives av tredjeparter. Hvis du bruker slike tredjepartsnettsteder, vil du forlate dette nettstedet, og du gjør dette på din egen risiko. MEU NOR står ikke for drift av, og kontrollerer ikke på noen måte noen tredjepartsinformasjon eller tredjepartsnettsted, og gir derfor ingen garantier vedrørende, og påtar seg ikke ansvar for, og gir heller ikke sin tilslutning til, slik informasjon eller slike lenkede nettsteder, eller informasjonen som de fremlegger. Lenker skal ikke tolkes slik at MEU NOR støtter eller gir sin tilslutning til noen lenkede nettsteder, eller informasjonen som de fremlegger, eller at MEU NOR har tilknytning til, eller har juridisk rett til å bruke, varemerker, handelsnavn, logoer eller copyrightmerker som vises på slike tredjepartsnettsider. Alle andre merkenavn og produktnavn som det henvises til, eller som er fremlagt i materialet, er de respektive innehavernes varemerker eller servicemerker.

Informasjon gitt av deg

MEU NOR ønsker ikke, og fraråder også, at du sender konfidensiell eller fortrolig informasjon til MEU NOR via nettstedet. Du samtykker i at all informasjon som du, direkte eller indirekte, gir til MEU NOR via nettstedet, ikke skal behandles som konfidensiell eller fortrolig. Ved å gi informasjon og/eller materiale til MEU NOR via nettstedet, gir du MEU NOR en ubegrenset, ugjenkallelig, verdensomspennende, royaltyfri lisens til å bruke, reprodusere, fremvise, overføre og dele ut denne informasjonen og dette materialet. Du samtykker videre i at MEU NOR skal kunne bruke eventuelle ideer, konsepter, eller knowhow som du, eller andre som opptrer på dine vegne, gir til MEU NOR. Du garanterer overfor MEU NOR at all informasjon som gis av deg til MEU NOR ikke vil inneholde informasjon eller materiale som er ærekrenkende, truende, obskøn, trakasserende eller på annen måte ulovlig, eller inneholder fortrolig materiale fra en tredjepart. Du bekrefter at du er ansvarlig for innhold som du fremlegger, og ikke MEU NOR. Du har fullt ansvar for innholdet, hvor dette også omfatter lovlighet, pålitelighet, egnethet, originalitet og opphavsrett.

Jurisdiksjon og verneting

Dette nettstedet eies og drives av Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch fra dets kontorer i Ytre Enebakk, Norge. Dette nettstedet skal være underlagt og forstås i henhold til lovgivningen i Norge, også i saker som vedrører opphavsrett, varemerke og patenter. Dette nettstedet vil ikke være underlagt FN-konvensjonen om kontrakter for internasjonal varehandel, idet anvendelsen av denne er uttrykkelig unntatt. I tillegg samtykker du i at dersom det reises et eventuelt søksmål som følge av bruken, eller manglende bruksmulighet, av materialet som foreligger på dette nettstedet, skal slike søksmål reises ved Follo Tingrett, Norge. Ved å bruke dette nettstedet gir du ugjenkallelig samtykke til at alle tvister som oppstår i tilknytning til bruken av materialet skal behandles av disse rettsinstansene.

Endringer

MEU NOR forbeholder seg retten til å endre eller revidere disse vilkårene for bruk. Les disse vilkårene for bruk med jevne mellomrom for å bli oppmerksom på eventuelle endringer. Ved fortsatt bruk av dette nettstedet etter at det er lagt ut endrede vilkår for bruk, skal dette forstås som aksept av endringene. MEU NOR kan til enhver tid slette, endre, stanse eller avslutte et hvilket som helst aspekt ved nettstedet, tilgjengeligheten til nettstedet eller egenskaper ved nettstedet. MEU NOR kan også innføre restriksjoner på funksjoner og tjenester, og kan begrense din tilgang til nettstedet uten varsel eller ansvar.

Eksportlover

MEU NOR tar ikke ansvar for at materialet som finnes på dette nettstedet er egnet eller tilgjengelig for bruk i det området hvor du befinner deg. Tilgang til materialet fra områder hvor innholdet er ulovlig, tillates ikke. Du samtykker i at du besøker dette nettstedet på eget initiativ og at du selv er ansvarlig for samsvar med gjeldende lokal lovgivning. Produktene og teknologien som er angitt i materialet er underlagt eksportlover og forskrifter i Norge og andre land. Enhver gjeneksport, brudd på eller omgåelse av gjeldende eksportlover og forskrifter er ikke tillatt.

Ingen representasjon eller partnerskap

Du bekrefter og samtykker i at det ikke eksisterer noe fellesforetak, partnerskap, ansettelsesforhold eller agentursamarbeid mellom deg og MEU NOR, eller noen av dets tilknyttede selskaper, som følge av at du får tilgang til, og bruker materialet som foreligger på dette nettstedet. Du bekrefter at du ikke har autoritet eller fullmakt til å gjøre avtaler på vegne av MEU NOR og tilknyttede selskaper, og at du ikke vil fremstille deg som eller gi deg ut for å ha slik autoritet, og at du heller ikke er representant, agent eller ansatt for/hos MEU NOR eller noen av dets datterselskaper og tilknyttede selskaper. Under ingen omstendigheter skal MEU NOR og tilknyttede selskaper bli gjort ansvarlig for noen fremstillinger, handlinger eller utelatelser gjort av deg.

Opphevelse

MEU NOR kan oppheve din rett til bruk av materialet til enhver tid og for enhver grunn, uten å pådra seg noen form for erstatningsansvar overfor deg. Din rett til bruk av materialet vil også opphøre umiddelbart dersom du bryter noen av vilkårene i disse vilkårene for bruk. Ved opphevelse skal du umiddelbart avslutte din eventuelle bruk av materialet, og destruere alle versjoner og kopier av materialet som er i din besittelse.

Ugyldighet

Hvis eventuelle bestemmelser eller deler av bestemmelser i disse vilkårene for bruk blir vurdert til å være ugyldige eller ugjennomførbare av en eller annen grunn, skal denne ugyldigheten ikke påvirke gyldigheten av den resterende delen av bestemmelsen eller de øvrige bestemmelsene i disse vilkårene for bruk, som dermed fortsatt skal ansees å være gyldige og gjennomførbare.

Hele avtalen

Disse vilkårene for bruk sammenfatter den fullstendige avtalen mellom deg og MEU NOR med hensyn til dette nettstedet, og erstatter all kommunikasjon og alle forslag via alle medier, både tidligere og samtidig, mellom deg og MEU NOR.

Diverse

Alle rettigheter som ikke er uttrykkelig gitt under disse vilkårene for bruk, reserveres av MEU NOR og dets tilknyttede selskaper.

Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch
Gneisveien 2D,1914 Ytre Enebakk

NORGE

Alle rettigheter forbeholdes.

Hvis du har spørsmål, kommentarer eller tilbakemeldinger, kan du kontakte oss

Oljeforbud fra 2020

NÅ INNTRER FORBUDET! ER DU KLAR?

For å redusere klimagassutslippene blir det fra 2020 FORBUDT å fyre med fossil olje og parafin for oppvarming av boliger, offentlige bygg og næringsbygg i Norge. I løpet av 2019 må alle som i dag bruker ovennevnte gå over til en annen energikilde.

Norske myndigheter varslet allerede i 2012 at fossil oljefyring vil bli forbudt, og det er vedtatt at fra 2020 blir det forbudt. Norge har forpliktet seg til å redusere klimagasser i 2030 med 40 prosent i forhold til 1990. Regjeringen og EU samarbeider om en felles gjennomføring av klimamålene. Det er de som eier og bruker fyringsanlegget som er ansvarlige for å følge forskriften, og kommunene kan kreve gebyr fra boligeiere som ikke overholder bestemmelsene. Det er opp til hver kommune hvor høye gebyrer.

I tillegg til klimagasser er det en stor fare for lekkasje fra oljetank til grunnen når man har oljefyringsanlegg. En nedgravd oljetank er huseiers ansvar, og alle oljetanker bør undersøkes, rengjøres og evt. fjernes. Hvis en lekkasje skjer på din eiendom kan det by på avkortning på forsikring, og evt. opprydningskostnader kan bli høye.

De boliger som fortsatt varmes opp med olje- eller parafin er samtidig de som har høyest fyringskostnader. Forbudet som nå er innført vil være en mulighet til reduserte energiutgifter. Mitsubishi Electric Varmepumper kan hjelpe deg med flere gode alternative løsninger for oppvarming av din bolig og tappevann. I tillegg vil du få en mer moderne og attraktiv bolig, med økt komfort og verdi.

ENOVA STØTTER INSTALLASJON AV NYTT ANLEGG

1. januar 2020 vil forbudet mot olje- og parafinfyring tre i kraft.
Skifter du ut oljefyren med f.eks en luft-til-vann varmepumpe kan du få igjen inntil 5000 kr for installasjon av varmepumpen, og inntil 5000 kr for installasjon av akkumulatortank fra Enova.

Støttebeløpet for fjerning av oljetanken avvikles helt når forbudet trer i kraft 01.01.2020.

 

Les mer om støtteordningen fra Enova ved å klikke her:    

 

 


VARMEPUMPE ET KLIMAVENNLIG ALTERNATIV

Luft-vann varmepumpe er en mer klimavennlig løsning, som henter energien fra uteluften. Energien brukes til å varme opp boligen via vannbåren gulvvarme, radiator eller viftekonvektor, samt varmtvann i dusjen og springen.

LUFT-VANN VARMEPUMPER KAN VARME OPP BÅDE VANN OG BOLIG

For deg som bor i bolig med vannbåren gulvvarme eller radiatorer, vil luft-vann varmepumpe være et godt alternativ. Med luft-vann varmepumpe dekker du boligens behov for energi til oppvarming og varmtvann store deler av året.

LUFT-VANN VARMEPUMPER KAN GI DEG STORE BESPARELSER

Luft-vann varmepumper henter energien fra luften ute og avgir varme via vannbåren gulvvarme, radiatorer eller konvektorer. Med en årsvarmefaktor (SCOP) på opptil 3 er våre luft-vann løsninger et glimrende alternativ for deg som vil fase ut den gamle oljefyren, og samtidig gi deg høy energigevinst. Med SCOP på 3 leverer anlegget 3 ganger mere varmeenergi til oppvarming av husstanden og tappevannet, i forhold til hvor mye elektrisk energi anlegget bruker i løpet av et år.

FORDELER MED LUFT-VANN VARMEPUMPER:

 • Perfekt som erstatning i boliger med oljefyr der det eksisterer et vannbårent distribusjonssystem.
 • Rimeligere investering enn væske-vann, ingen borekostnader
 • Enkel og rask installasjon.
 • Varmekilden, som er luften ute, er alltid tilgjengelig.
 • Høy komfort, meget god varmefordeling, jevn innetemperatur og godt inneklima.
 • Store besparelser.
 • Miljøvennlig – ekstremt utslippsvennlig energiløsning.
 • Økt P-rom areal – økt boligverdi.

 

Les mer om våre luft-vann modeller ved å klikke her:    

 


FRA OLJEFYR TIL VARMEPUMPE PÅ ETT MINUTT:

 


SE HVORDAN DET BLE HOS NOEN AV VÅRE FORNØYDE KUNDER

Les mer ved å klikke her:  

 

 


Vi tilbyr gratis befaring for varmepumpe –
Finn ut hvor mye du kan spare og hva det koster.

 

Gratis befaring

Bestiller du gratis befaring tar en av våre autoriserte forhandlere kontakt for en uforpliktende prat. Om ønskelig avtales tid og sted for en gratis befaring etter din kalender. Du kan når som helst velge å avbryte prosessen.

Råd fra fagfolk

Du vil få veiledning i forhold til hvilken modell som passer for det klima der du bor og for best mulig plassering i boligen.
Du mottar uforpliktende tilbud med pris inkludert montering.

Autoriserte forhandlere

Våre forhandlere vil sikre kvaliteten på både produkt og montering.


FINN DIN LOKALE FORHANDLER SELV:

Finn din lokale autoriserte forhandler i vårt forhandlerkart klikk her>>  – eller ring oss på tlf: 91502650 (08-16 ukedager) og vi hjelper deg å finne nærmeste forhandler.

Les mer om Autoriserte forhandlere    

Varmepumpe på hytta?

 

NYT VARMEPUMPE PÅ HYTTA!

 • Rask oppvarming
 • Høy komfort

Å komme opp til en kald vinterhytte kjenner vi godt til – sprengfyring i peisen og maks temperatur på alle panelovner… Med varmepumpe vil du kunne spre varmen raskere og holde en høyere varmekomfort. Eller hva med å starte oppvarmingen på 10 grader istedenfor minus?

 

Eller rett og slett komme frem til en ferdig oppvarmet hytte

Med Appstyringen MELCLOUD kan du fjernstyre pumpen, og stille inn ønsket temperatur akkurat når du måtte ønske det.

Da kan du senke skuldrene, krype ned i godstolen og bare nyte.

 

Flere fordeler med varmepumpe på hytta

Varmepumpen vil sørge for at du kan ha en grunntemperatur på mellom 5 og 10 grader når hytta ikke er i bruk. Du vil unngå frosne rør, det blir en mer stabil temperatur, som også er en fordel for selve hyttekonstruksjonen. Ikke minst vil strømkostnadene gå ned da du ikke trenger å bruke panelovn.

Du kan selvfølgelig fortsatt nyte peiskosen

Du kan også bruke varmepumpen til å dra nytte av varmen som produseres fra peis og vedovn.

En egen viftefunksjon sørger for sirkulasjon av romtemperaturen, uten å tilføre ny varme. Perfekt for deg som elsker peiskos på kalde vinterdager, og som ønsker å dra bedre nytte av denne varmen.

Les mer om de ulike funksjonene tilhørende våre varmepumper ved å klikke her>>

Les mer om toppmodellen KAITEKI her:

Det ypperste innen Japansk ingeniørkunst!

Med et ekstremt lavt lydnivå, og fire unike farger, vil vår nye toppmodell være et utmerket valg for hytta. Den har høyeste varmekapasitet noensinne, og er testet til -35°C.

Den kan dessuten skilte med

 • 3D I-see sensor
 • Doble luftspjeld
 • Integrert Wifi-kontroll
 • Uketimer, og mye mer.

Ikke glem at alle våre varmepumper også har kjølefunksjon! Aircondition vil gi deg svalt og temperert inneklima, og god og behagelig søvn, på de varmeste sommernettene.  

 

Les mer om Toppmodellen i vår brosjyre:

Klikk på bildet:


Vil du ha et uforpliktende tilbud og/eller gratis befaring?

 


Toppmodellen!

Toppmodellen Kaiteki fra Mitsubishi Electric! En stillegående varmepumpe med høy effekt, tidløst design og innedel i fire forskjellige farger.

Aircondition

Aircondition gir deg en sval og behagelig innetemperatur, selv på de varmeste sommerdagene.

Vi har mange modeller og alle våre varmepumper er ypperlig som aircondition om sommeren.

Ble kvitt fyren

FRA OLJEFYR TIL VARMEPUMPE!

blikvittfyren_artikkelbildeFamilien Mathiesen vant “ETTERLYST – Bli kvitt fyren” konkurransen vi hadde tidligere i år.
Nå har familien endelig fått montert sin nye Ecodan
luft-vann varmepumpe!

 

“Vi ble selvfølgelig veldig glad da vi vant! “Vi så virkelig frem til å få ut den store stinkende oljefyren og bytte til en mye mer energibesparende og miljøvennlig varmepumpe!” sier familien Mathiesen fra Sarpsborg. Før de begynte, benyttet familien muligheten til å oppgradere det gamle fyrrommet. De så mulighet til å kunne bruke det lille rommet til klesvask og tørk nå som de endelig skulle få ut den gamle oljefyren. Litt maling på veggene og nye fliser på gulvet gjorde rommet mye hyggeligere.

I et par dager nå i november har en av våre mange flinke forhandlere, Askim og Mysen Rør, installert Ecodan-anlegget hos familien. Mens installeringen pågikk, koblet selvfølgelig Askim og Mysen Rør opp en “låne-varmtvannstank” slik at familien ikke var uten varmtvann i installerings perioden.

Etter monteringen av varmesentralen inne, ser man hvor mye mer plass de fikk inne på det lille rommet der oljefyren stod. Legg merke til plassen mellom sluket og den nye ecodantanken i forhold til avstanden på bildet med oljefyren.

FØR:

oljefyr-5

ETTER:

etter-inne-ecodan

Utedelen – pen plassering

Utedelen ble plassert på baksiden av inngangspartiet sin trapp, familen hadde mulighet til å grave ned stativet utedelen står på, samt montere en dryppanne som samler opp avrimingsvannet, inkludert en varmekabel som leder inn i et avløpsrør inn igjen i huset som ble koblet på soilrøret inne. Dermed ble plasseringen av utedelen meget pen!

“Når det blir varmt i været skal jeg male varmepumpehuset i samme farge som huset, da blir det nesten så vi ikke legger merke til den” sier fruen i huset!

blikvittfyren-ute-for
utedel-med-hus_-blikvittfyren
blikvittfyrenuteecodan

BESPARELSE

Familien brukte ca 20-25.000 kr på olje i året, det siste året har oljefyren vært koblet fra og de har kun brukt det vi kaller el-kjel. Det vil si at oljefyren kun har gått på strøm. I husets kjeller er det et gammelt vannbårent varmesystem i tre soner pluss et par radiatorer. I 1. etasje er det radiatorer som står for oppvarmingen.

Vi skal følge familien gjennom året og etter ett års drift vil vi kunne se hvor mye familien sparer i oppvarmingskostnader. Prosjektet videre kan følges på www.ecodan.no/referanser

Èn varmepumpe til?

en_varmepumpe_til_1024x300

 

ØK VARMEKOMFORTEN OG REDUSER VARMEKOSTNADENE YTTERLIGERE

Mange som har kjøpt varmepumpe velger å kjøpe èn til for kjeller, loft, hybel eller liknende. De ser at besparelsen og komforten er verdt å investe i. Den gode lune varmen som har “satt seg i stuen” ønsker flere å få andre steder i boligen. I sommerhalvåret merker vi at flere og flere ønsker å bruke varmepumpe nr 2 til avkjøling av soverom/aircondition.

 • Øk varmekomforten i boligen
 • Reduser varmekostnadene
 • Bedre spredning av varme i huset

 

Kirigamine HARA

I vår toppmodell og bestselger Kirigamine Hara er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Garantert varmedrift helt ned til -25 grader.

Varmepumpen er nok det beste kjøpet jeg har gjort på en stund, den presterer over all forventning. Jeg liker å ha det litt ekstra varmt på kalde vinterkvelder, og derfor  valgte jeg en litt kraftig modell, og den leverer varmen ja! Det som imponerer meg mest er lydnivået, både innedel og utedel. Er du var for lyd kan jeg anbefale denne

Bjørn Wilhelmsen

Varmepumpe på hytta?

Våre varmepumper passer perfekt sammen med vedfyring – viftefunksjonen hjelper til å spre varmen i rommet raskere. I tillegg har alle våre maskiner 10 graders funksjon som gjør at du kan ha lavere temperatur i rommet selv når du er borte i lengre perioder.

hytte-birkebeiner_2000pxl

 

rod-strek

 

Vil du ha et uforpliktende tilbud og/eller gratis befaring på vår testvinner varmepumpe?

“Japanske Mitsubishi Electric imponerer først og fremst på varmeeffekt, der merket knuser
samtlige konkurrenter ved -15 grader. (…)”
– Forbrukerrådet. (sept 2012)

 • Forbrukerrådet kårer Kirigamine Hara til testvinner  2012/2013
 • Testvinner artikkel i VG og Dine penger  Les-mer
 • Mer informasjon om testvinner Kirigamine HARA 6,6  Les-mer

“Dersom du bor i kaldt klima og har høyt oppvarmingsbehov, er det nå Mitsubishi Electric som er best i test (…)”
– VG / Dine penger. (Oktober 2013)Gjør den varmepumpen du allerede har klar for vinteren

Få den beste effekten ut av varmepumpen din før vintersesongen. Se vår trinnvise oversikt over hva du kan gjøre med varmepumpen din før og ved oppstart slik at den gir deg den beste effekten gjennom vinteren!

Vi har laget en video som viser deg hvordan du enkelt selv kan få det beste ut av din varmepumpe.
Klikk her for å se video >>

Er varmepumpen mer enn to år gammel, eller er det mer enn to år siden siste service, anbefaler vi at du tar kontakt med din forhandler.
Finn din lokale forhandler her >>

populaere-temaer

 

Vår bestselger Kirigamine HARA 6.6 imponerer:

 • Testvinner i Forbrukerrådet 2012 og 2013 (Forbrukerrådet)
 • Testvinner i VG/Dine penger 2013 (VG/Dine Penger)
 • Lavt lydnivå: 21 dB(A) ved silent mode
 • Fabrikkgarantert varme ned til -25 grader
 • 24 mnd rentefri nedbetaling Les mer her >>  

 

Forbrukerrådet Hara 6,6 utsagn

 

 

Se videoer av varmepumpe Kirigamine HARA 6,6:

Google teksten

Unik trappefunksjon

Hara_I_SEE_COLD

I-See Sensor

Hara_Direct_air_flow

Styring av luftstrøm

Kirigamine HARA Absense detection

Human Sensor

hytte_re_skiloper_hovedbilde_1024x300

Varmepumpe på hytta

varmepumpe_paa_hytta_1024x300

 

RASK OPPVARMING AV HYTTA

Å komme opp til en kald vinterhytte kjenner vi godt til – sprengfyring i peisen og maks temperatur på alle panelovner… Med varmepumpe vil du kunne spre varmen raskere og holde en høyere varmekomfort. Eller hva med å starte oppvarmingen på 10 grader istedenfor minus?

Jevnere varme med varmepumpens viftefunksjon

Visste du at  våre varmepumper ikke nødvendigvis kun må brukes til produksjon av varme. Mange kan også bruke varmepumpen til å dra nytte av varmen som produseres fra peis og vedovn.

Våre nyeste modeller har en egen viftefunksjon som kun sirkulerer romtemperaturen, uten å tilføre ny varme. Perfekt for deg som elsker å fyre i peisen på kalde vinterdager, og som ønsker å dra enda bedre nytte av denne varmen.

Les mer om dette her >>

vedfyring-og-vp

I-save funksjon (10 graders varme)

Våre modeller kan settes på 10 graders vedlikeholdsvarme. Dette er perfekt for deg som ønsker å ha litt varme på i hytta vinterstid, slik at ikke temperaturen faller helt ned mot 0.
Normal temperaturskala på våre modeller er fra 16-31 grader.

Om vinteren kan temperaturene synke langt ned på termometeret. Våre toppmodeller har fabrikkgarantert varmedrift ned til -25 grader.

 

Vår bestselger Kirigamine HARA 6.6 imponerer:

 • Testvinner i Forbrukerrådet 2012 og 2013 (Forbrukerrådet)
 • Testvinner i VG/Dine penger 2013 (VG/Dine Penger)
 • Lavt lydnivå: 21 dB(A) ved silent mode
 • Fabrikkgarantert varme ned til -25 grader
 • 24 mnd rentefri nedbetaling Les mer her >>  

 

Forbrukerrådet Hara 6,6 utsagn

 


 

Vil du ha et uforpliktende tilbud og/eller gratis befaring på vår testvinner varmepumpe?

“Japanske Mitsubishi Electric imponerer først og fremst på varmeeffekt, der merket knuser
samtlige konkurrenter ved -15 grader. (…)”
– Forbrukerrådet. (sept 2012)

 • Forbrukerrådet kårer Kirigamine Hara til testvinner  2012/2013
 • Testvinner artikkel i VG og Dine penger  Les-mer
 • Mer informasjon om testvinner Kirigamine HARA 6,6  Les-mer

“Dersom du bor i kaldt klima og har høyt oppvarmingsbehov, er det nå Mitsubishi Electric som er best i test (…)”
– VG / Dine penger. (Oktober 2013)


Se videoer av varmepumpe Kirigamine HARA 6,6:

Google teksten

Unik trappefunksjon

Hara_I_SEE_COLD

I-See Sensor

Hara_Direct_air_flow

Styring av luftstrøm

Kirigamine HARA Absense detection

Human Sensor

Referanse luft til vann varmepumpe

BYTTET ENERGIKILDE – SPARER 8.000 KR MER I ÅRET

2 barnsfamilien Pran fra Oslo bestemte seg for å pusse opp huset de hadde kjøpt 5 år tidligere. Med strømregning på hele 43.000 kWt i året, var de nødt til å gjøre noen tiltak. Etter litt undersøkelser i forhold til hva Enova støttet, bestemte de seg for å oppgradere til TEK10.

Høy komfort og bedre inneklima

Gjennomførte ENOVA tiltak:
Vinduene ble byttet til vinduer med UV grad 0,9. 30cm isolering av alle vegger, 5 cm isolasjon i alle gulv og 40 cm isolasjon i tak mot kald loft. Vannbåren varme i gulvene på ca 160 kvm i oppholdsrom. Balansert ventilasjon ble også montert. De tar også ut den gamle oljefyren med elkjel og setter inn en varmtvannstank som går på strøm.
Etter oppgraderingen av huset til TEK10, ble inneklima mye bedre og ikke minst føltes huset ”varmt”. Strømregningen gikk ned 8470 kWt årlig til 34.530 kWt etter det første året.
Dobbeltmantlet varmtvannsbereder koplet til varmepumpe som energikilde.Under oppussingen hadde familien befaring av Kind Energi AS, som anbefalte de å installere varmepumpe som energikilde for varmtvannsproduksjonen til tappevannet og gulvvarmen.
Dermed valgte familien å installere en dobbeltmantlet varmtvannstank som senere kunne kobles til varmepumpe utedel på anbefaling av Kind Energi AS. De koblet den til med strøm i første omgang, men den har mulighet for å ettermontere varmepumpe som energikilde senere. Med det kan de redusere strømregningen ytterligere, samt oppnå en mer effektiv oppvarming av huset og et mer miljøvennlig alternativ. Grunnet store utgifter med den omfattende oppussingen, ventet de ett år før de installerte Ecodan varmepumpe utedel for å varme opp varmtvannet til tappevann og gulvvarmen.

Installering av varmepumpe

Etter et år i drift for varmtvannstanken på strøm, monterer de en Ecodan SW75 utedel på OSO varmtvannstanken. Etter et år, under to relativt like vintre, med tanke på temperatur, ser familien nå at strømregningen ble ytterligere hele 9945 kWt lavere enn året før.
Utedel-med-huseier-500x749_web«Det vil si at vi sparte mer strøm på å bytte ut energikilden til varmtvannsproduksjonen, enn på oppussingen – det er helt toppen! Total kWt besparelse på TEK10 tiltaket og montering av varmepumpe er på hele 18.415 kWt – det vil si ca 18.000 kr pr år som vi kan bruke på andre ting!» M. Pran
Juni 2015 – Juni 2016 endte på 24.585 kWt.

Besparelse

Familien sparte dermed mer pr år ved å bytte ut energikilden til oppvarming av varmtvann, enn de gjorde på den omfattende og kostbare oppgraderingen til TEK10.
Besparelse pr år ved total rennovering: 8470 kWt
Ytterligere besparelse pr år etter montering av Ecodan: 9945 kWt
Total besparelse av strømregningen: 18.415 kWt

Klargjøring av varmepumpen før vintersesongen

Få den beste effekten ut av varmepumpen din før vintersesongen.


Høsten har satt inn for fullt og vinteren nærmer seg. I mange tusener av norske hjem står det en Mitsubishi Electric varmepumpe som skal gjøre nytten sin i vinter slik at du skal få en god og varm innetemperatur døgnet rundt.

Vi har nå laget en video som viser deg hvordan du enkelt selv kan få det beste ut av din varmepumpe!
Dobbeltklikk på videoen for å se den i fullskjermvisning!

Er varmepumpen mer enn to år gammel, eller er det mer enn to år siden siste service, anbefaler vi at du tar kontakt med din forhandler.

Finn din forhandler ved å klikke her >>

 

 

Fra rengjøringsvideo 2016
Fra rengjøringsvideo 2016_1
Fra rengjøringsvideo 2016_2
Fra rengjøringsvideo 2016_4
Fra rengjøringsvideo 2016_3

 

Se vår trinnvise oversikt over hva du kan gjøre med varmepumpen din før og ved oppstart slik at den gir deg den beste effekten.

Uavhengig av om du har brukt varmpumpen som aircondition i sommer eller ikke, anbefaler vi at du følger disse punktene:

 • Ta sikringen eller trekk ut stikkontakten til utedelen for du starter klargjøring av varmepumpen
 • Se til at utedelen er fri for “rusk og rask”. Rillene på baksiden (registeret) bør være såpass rene at du kan se igjennom.
 • På innedelen, ta av frontdekselet og sjekk filtrene. Disse bør være vasket og rene før oppstart. For å se hvordan du rengjør filteret ditt på best mulig måte. Klikk her >>
 • Når utedel og innedel er sjekket, sett på sikringen/plugg inn stikkontakten igjen.
 • Før du går videre på de neste punktene anbefaler vi å vente i minimum 5 minutter.
 • Skru på varmepumpen med fjernkontrollen. Har du brukt kjølemodus i sommer, pass på at ikonet for varme (sol) er aktivert i displayet.
 • Skru av autofunksjonen og sett pumpen i viftemodus (på ønsket hastighet). Vi anbefaler at du bruker denne modusen gjennomgående for å få en jevn varme i hele boligen.
 • Ha tålmodiget! En varmepumpe trenger litt tid på seg til å produsere ønsket temperatur når den har stått av i en lengre periode.

Referanse Ecodan

Fjernet oljefyren, satt inn Ecodan Varmesentral – sparer 35.000kr i året

 

Familien Sandem eier en gård fra 1860 ved Bjørkelangen i Aurskog-Høland. Hovedhuset er på 1 ½ plan og består hovedsakelig av tømmer med plank utenpå.

Huset er på 270 kvm har et stort oppvarmingsbehov. Som energikilde hadde huset oljefyr, i tillegg til et stort forbruk av ved. “Det var ikke gøy å bestille den olja på vinteren” sier Sandem.

Vi brukte 600 liter på en vintermåned til nesten tolv kroner literen. Totalt sett har vi brukt ca 3600 liter olje i året.

Referanse-Sandem-gard

 

Oppvarming med oljefyr

Oppvarming av huset gikk via oljefyren og til radiatorer rundt i huset samt oppvarming av varmtvannet. Oljefyranlegget kostet Simen omtrent 42.500 kr i året å drifte. Selv med så mye oppvarming via oljefyr ble ikke huset ordentlig varmt, og holdt i snitt 17 grader inne på det varmeste på kalde dager.
Vedfyring i tillegg var en nødvendighet. 5-6 kubikk med ved tilsvarte en kost på ca 5000 kr årlig.

Til sammen lå oppvarmingskostnadene til familien på ca 47.500 kr pr år.

Overgangen til Ecodan Varmesentral

Simen kom i kontakt med Svein Gløtta fra Varme og Kjøl AS som anbefalte han å investere i en Ecodan Varmesentral fra Mitsubishi Electric.

“Vi ble tilbudt en ny oljefyr til ca 60.000 kr, men så møtte jeg heldigvis Svein på nærbutikken. Vi snakket litt om mulighetene, og jeg stolte på hans anbefaling angående Ecodan.”
Kort tid etter startet prosessen med å installere en Ecodan Varmesentral med en Zubadan Inverter utedel. På bakgrunn av husets alder og behovet for utbytting av store deler av det eksisterende varmeanlegget til viftekonvektorer og endring av røropplegg tok arbeidet litt ekstra tid, men Sandem mente det var verdt det.

Anlegget ble startet opp 25. februar 2015. Gårdshuset har nå 6 viftekonvektorer som gir Simen og Kine mulighet til å styre temperaturen i hvert enkelt rom individuelt.
For å få mest ut av Ecodan Varmesentralen valgte paret å installere viftekonvektorer som er en “radiator med vifte” som fordeler varmen rundt i rommet på en helt annen måte enn de originale radiatorene. I en viftekonvektor er det også filter, som gir de inneklima.  En av forskjellene fra oljefyr til Ecodan er integreringen av løsningen i boligen. Nå er rørene til varmesentralen og viftekonvektorene tilpasset boligens interiør, noe som var viktig for Simen og Kine.

Viftekonvektorene sklir også litt enklere inn i boligens innredning, enn de gamle radiatorene. I tillegg til dette har de også koblet systemet på tre av de eksisterende radiatorene. Med denne løsningen får de enkelt varmet opp hele 1. etasje.

Referanse-Sandem-viftekonvekt

“Jeg merker det godt i mellomgangen, der har det vært ganske så kaldt tidligere. Nå varmer det også opp til etasjen over.”

Med Ecodan Varmesentral har de økt temperaturen og komforten i boligen.

Forskjellen fra oljefyr til Ecodan er som natt og dag.

Den årlige besparelsen er akkurat like stor som forhandleren Varme og Kjøl forespeilet oss. “Det turte vi nesten ikke å tro på, men etter ett år i drift ser vi at det stemmer”!

I rommet der oljefyren stod er det mulig å lagre ting, det var det ikke før på grunn av oljelukt og et generelt “ubrukelig rom”.

De nye rørene er penere å se på, og det er ikke lenger et tydelig blikkfang. Vi merker at det ikke er så mye prat om hvor kaldt det er, og det er betydelig mindre bruk av pledd, sier Sandem. Så langt er vi veldig fornøyd!

Under ser dere besparelsen i tall vi har fått oppgitt av familien Sandem.


Regnestykke_web

Vannbåren varme og tappevann uten borekostnader

 

 • Skal du bygge nytt eller renovere et hus?
 • Er du nysgjerrig på ny, miljøvennlig og effektiv teknologi?
 • Lyst på et energivennlig hus?

 

Det er enkelt å finne løsninger sammen med en av våre autoriserte forhandlere! Vi tilbyr gratis befaring med høy kompetanse.
Under en befaring vil forhandleren svare på alle de spørsmål du måtte ha rundt alternativet luft/vann samt gi deg et korrekt tilbud på den beste løsningen til akkurat ditt hjem!

 

Bruk skjema nederst på denne siden for å bli kontaktet av en forhandler!

Ecodan varmesentral med varmepumpe gir deg:
 • Høyere energimerking
 • Økt boligverdi
 • Energivennlig bolig
 • Lav fyringskostnad
 • Høy  komfort
 • En ekstremt utslippsvennlig energiløsning

Ønsker du å se nærmere på våre luft/vann produkter
og våre ulike løsninger?

Klikk-her

 

PLA himlingsmodell

PLA
Himlingskassett for jevn varmefordeling fra taket


PLA uten bakgrunn 

Informasjon    

PLA er en 4-veis takkasset for effektiv oppvarming/kjøling og energibesparelse.
Innedelen har en integrert kondenspumpe som er veldig fordelaktig ved kjøling.
PLA kan kombineres med både standard og power inverter utedeler.

PLA kommer også med forskjellige moduser for høyt og lavt tak, slik at luftstrømmen vil tilpasses rommets høyde.

Tilleggsfunksjoner

 • Grill heis for enklere rengjøring i rom med høy takhøyde. Automatisk senking ned til 4 meter fra taket
 • Retningsjustering av luftstrømmen fra 2 til 4 retninger. Velger du en PUHZ utedel kan du også styre luftstrømmen horisontalt og ned mot gulvet.
 • I-See sensor som måler både inntakstemperatur og gulvtemperatur for ideell fordeling av varme

Passer for

 • Kontorer
 • Næringsbygg
 • Butikker
 • Kiosker
 • Banker
 • Butikklokaler

 

PLA-miljø