COP – kW – Årsvarmefaktor – hva betyr alt dette?

En enkel innføring i varmepumpe begreper

SCOP

SCOP eller Årsvarmefaktor («års-COP») beskriver varmefaktoren en pumpe klarer å produsere over et helt år.
Desto høyere årsvarmefaktor, jo lavere strømforbruk og jo lavere strømregning.

ENERGIKLASSE

Energiklasse er rangering av produkter ut i fra EU sine krav. Energimerket består av en energikarakter og en oppvarmingskarakter. Energikarakteren går fra A til G, og er basert på beregnet levert energi.

COP (Coefficient of performance)

På godt norsk: effektfaktor. Eksempel – hvis COP er på 5,3 slik som på FD-Heat Kirigamine 6,3 så vil det i utgangspunktet si at du får 5,3 kW ut ved å tilføre 1kW. COP måles ved +7 grader ute og +20 grader inne og kompressordrift på ca 40-50%.

Inverter varmepumpe

Inverterstyring er når varmepumpen kan levere varme trinnløst på flere hastigheter. Dette gjør at du får en meget jevn og fin temperatur i huset, med lavest mulig energiforbruk. Levetiden og komforten er betraktelig større ved en inverter varmepumpe.

SEER

Beskriver forholdet mellom pumpens avgitte effekt i kjøling og tilført effekt over en kjølesesong. SEER er den betegnelsen alle varmepumper skal klassifiseres med i fremtiden.

kW

Kilowatt. Sier noe om varmeeffekten du får ut av varmepumpen. En vanlig panelovn ligger ofte på ca 1000 W = 1 kW.

Årsvarmefaktor

Enkelt forklart: Hva er COP gjennom hele året, ved alle ute og innetemperaturer. Årsvarmefaktor på 2 tilsvarer at du har brukt 10 000kW timer og fått ut en effekt på 20 000kW timer.

I-save funksjon (10 graders varme)

Modellen kan settes på 10 grader. Normal temperaturskala på våre modeller er fra 16-31 grader.

Econo Cool

Energibesparende avkjøling ved bruk av svingende luftstrøm.

Nominell kapasitet

Nominell kapasitet er hva varmepumpen leverer ved vanlig drift, som ligger på ca 40-50% av totalkapasitet. Dette kan variere fra modell til modell, og produsent til produsent

Varmestav

En varmestav i  stedet for varmekabel, i bunnpannen på utedelen som fjerner snø og is. Mitsubishi Electric var første produsent til å levere dette i Norge – og har dette på alle sine nordiske modeller! Dette garanterer drift helt ned til -20/-25 grader.
Varmestav

R410A Kuldemedium

Kuldemedium R410A brukes på alle våre modeller og er det mest effektive og miljøvennlige kuldemedium for varmepumper. R står for Refrigerant som på norsk betyr kuldemedium. Det er med dette mediumet vi låner varme fra uteluften og avleverer inne i din bolig.

Har du et ord eller uttrykk som du mener burde vært forklart her? Kontakt oss >>