3 varmepumper som er skapt for nordiske forhold

Av Tommy Nilsen, 21. februar 2020

Kjærestepar på tur ute i snøen med sin store svarte hund

I dag finnes det mange gode varmepumper å velge mellom. Fra Mitsubishi Electric er det tre modeller som skiller seg ut på det norske markedet. Med sin Hyper Heating-teknologi er disse spesialutviklet for kaldt klima. Perfekt for oss her i nord.

 

I Norge oppholder vi oss innendørs store deler av året, spesielt om vinteren. Vi haster fra hjem til jobb, og tilbake igjen. Har vi ikke ski på beina foretrekker de fleste av oss å bli værende inne, spesielt hvis det er lunt og varmt i boligen.

Noen områder er mer utsatt for kulde enn andre, og det er ikke alle som har godt isolerte hjem. Da kan det hjelpe med en skikkelig hardfør varmepumpe, spesielt designet for norske forhold.

 

1. Energieffektive og stilrene Kaiteki

Lekker og stilren stue medhvite møbler og vegger, samt svarte gardiner og en svart kaiteki varmepumpe

Kaiteki er Mitsubishi Electrics toppmodell, med mange modeller å velge mellom. Kaiteki 6300, Kaiteki 6600 og Kaiteki 8700 er alle både energieffektive og stilrene. Varmepumpene har en fabrikkgarantert varmekapasitet ned til 25 minusgrader. De er spekket med en rekke tekniske funksjoner og muligheter, og du kan velge mellom fire ulike farger på innedelen.

Kaiteki har et flott og moderne design og har vunnet en japansk designpris, men det er mye mer enn utseendet som er suverent med disse modellene. Kaiteki produserer nemlig en svært høy varmeeffekt, samt behagelig kjøling i sommerhalvåret. Det betyr at varmepumpen yter godt hele året, uansett hvordan klimaet er der du bor. Kaiteki byr på det ypperste innen Japansk ingeniørkunst når det kommer til varmepumper, og er utstyrt med unike funksjoner som gir deg høy komfort i hjemmet, eller på hytta. Du kan lese mer om de ulike modellene på kaiteki.no.

 

2. Kirigamine Hara – Mitsubishi Electrics bestselger i Norge

Varm og koselig stue med beige vegger og grå møbler, samt en hvit hara-varmepumpe på veggen

Mitsubishi Electrics mest solgte varmepumpe er også et ypperlig valg for nordiske forhold. Kirigamine Hara kommer også i tre størrelser: Kirigamine Hara 6,3, Kirigamine Hara 6,6 og Kirigamine Hara 8,7.

Alle modellene har svært kraftige kompressorer og en ekstremt god varmekapasitet. De er fulle av spennende funksjoner som Human Sensor, uketimer, vedlikeholdsvarme og doble luftspjeld. Du kan lese mer om modellene her: Kirigamine Hara.

 

3. Gulvmodellen Kirigamine Furo

Koselig stue med en hund på en grå sofa og en Furo-varmepumpe hengt nederst på veggen

Dersom du sliter med å finne plass oppe på veggen til en varmepumpe, eller bare rett og slett ønsker en montering nede ved gulvet, vil gulvmodellen Kirigamine Furo være et ypperlig valg.

Kirigamine Furo har rene, moderne linjer, tre spjeld for optimal spredning av luften, og svært god varmekapasitet med en garantert varmedrift ned til 25 minusgrader. Støynivået er ekstremt lavt, og gulvmodellen leveres i to ulike størrelser: Kirigamine Furo 3400 og Kirigamine Furo 4300. Du kan lese mer om modellene her: Kirigamine Furo.

 

Alle varmepumpene har Hyper Heating-teknologi 

Bilde viser innsiden av en varmepumpe for å illustrere hyper heating teknologien

Det er én ting som går igjen i alle overnevnte varmepumper, som gjør at de fungerer så godt i kaldt klima. De er alle utstyrt med Mitsubishi Electrics Hyper Heating-teknologi og egenutviklet kompressor. Dette gir en fabrikkgarantert drift ned til -25°C og trygghet i ekstreme kuldeperioder.

Hyper Heating gir disse varmepumpene et fortrinn i kulda. Hyper Heating er Mitsubishi Electrics egenutviklede spesielle teknologi som gir ekstraordinær varmekapasitet og effektfaktor ved kaldt klima. I tillegg er kompressorene i disse maskinen av ypperste kvalitet, og utviklet og testet av ingeniørene til Mitsubishi Electric. Dette fører til at du sjelden trenger å supplere med andre varmekilder for å ha det komfortabelt inne når det herjer ute. Varmen kommer veldig raskt, og du trenger ikke ulike systemer for å gi god varme om vinteren. I tillegg får du en behagelig kjøling om sommeren – alle varmepumpene med Hyper Heating fungerer selvfølgelig også utmerket til nedkjøling.

 

Hvorfor er Hyper Heating modellene så effektive?

Ung mann med grå genser som står med hånda på haken og lurer på noe

Hyper Heating er en optimal softwarestyring av en høyteknologisk, egenutviklet og supersterk kompressor, produsert av Mitsubishi Electric. Denne teknologien klarer å utnytte energien i uteluften selv på de kaldeste dagene. Dette gir høy varmekapasitet og komfort under våre kalde nordiske vintre. Modellene har også fabrikkinstallert behovsstyrt varmestav i utedelen. Dette sikrer varmepumpen trygg drift og effektiv avriming når det er behov for det.

Dersom du er usikker på hvilken varmepumpemodell med Hyper Heating som passer best i ditt hjem hjelper vi deg gjerne med å velge. Ta kontakt med din nærmeste forhandler av Mitsubishi Electric varmepumper for videre veiledning.

Tommy Nilsen

Av: Tommy Nilsen


Markedssjef i Mitsubishi Electric.