Flere fordeler med varmepumpehus

Av Tommy Nilsen, 24. juni 2021

Varmepumpe utedel med varmepumpehus fra Mitsubishi Electric

Et varmepumpehus beskytter varmepumpens utedel mot vær og vind, og forlenger pumpens levetid.

Samtidig gir varmepumpehuset redusert behov for vedlikehold av varmepumpens utedel, økt besparelse og bedre ytelse.

 

Beskytt varmepumpen med varmepumpehus

Å beskytte varmepumpen med et hus har flere fordeler. Ikke bare beskytter huset mot vind, regn og snø, du slipper også at utedelen dekkes av løv og annet rusk om høsten. 

Norges fire sesonger kan by på krevende vær og varierende temperatur. Særlig regn, snø og is kan være utfordrende for varmepumpen og føre til økt slitasje som kan redusere varmepumpens ytelse i vintersesongen. Med et varmepumpehus blir ikke dette et problem. Huset beskytter pumpen mot vær og vind, og du slipper å bruke energi på å fjerne snø, is og andre elementer som kan legge seg på varmepumpen. Når utedelen avrimer på kalde dager kan avrimingsprosessen også gå raskere og mer effektivt fordi varmen ikke blåses vekk hvis det er mye vind.

 


Gir et renere uttrykk

Varmepumpens innedel har med tiden blitt liten og beskjeden, og står enkelt i stil med resten av rommet. Varmepumpens utedel, på den annen side, kan oppleves sjenerende. Det vil varmepumpehuset gjøre slutt på. Et varmepumpehus vil gjøre varmepumpen mer diskré, og vil sørge for at den går i ett med omgivelsene rundt.

Ønsker man å gjøre pumpen så lite synlig som mulig kan man male varmepumpehuset i samme farge som resten av huset. Da vil varmepumpen blende inn med resten av huset, og umiddelbart virke mindre sjenerende.

Varmepumpehus fra Mitsubishi Electric


Bygg ditt eget varmepumpehus

Det er også mulig å bygge et varmepumpehus selv. Det trenger ikke være vanskelig, men krever litt kunnskap og erfaring med snekring. Ønsker du å gjøre det lettest mulig, har vi ferdigproduserte hus du kan kjøpe.

Varmepumpehus kan du enkelt bygge selv.  

Norskprodusert kvalitet

Varmepumpehusene fra Mitsubishi Electric leveres i trykkimpregnerte materialer som enkelt kan overmales. Materialene er norskprodusert, og den gode kvaliteten sørger for lang levetid. Varmepumpehusene er enkle å montere og leveres ferdig med festemateriell og monteringsanvisning.

Varmepumpehus bestiller du enkelt i vår nettbutikk, eller gjennom våre autoriserte forhandlere som holder til i hele Norge.

Temaer: Luft-til-luft-varmepumper

Tommy Nilsen

Av: Tommy Nilsen


Markedssjef i Mitsubishi Electric.