Utnytt varmepumpes sensorer og funksjoner

Av Tommy Nilsen, 17. juni 2019

rød varmepumpe med sensorer

En varmepumpe gjør hverdagen enklere, bedre og mer komfortabel. Med den nyeste varmepumpeteknologien har dette aldri vært mer sant. Her kan du lese mer om hvordan du utnytter varmepumpens sensorer og funksjoner til det fulle.

 

Se for deg en hverdag der du alltid blir ønsket velkommen med tilpasset temperatur hvor enn du går. Med den nyeste varmepumpeteknologien er ikke dette bare mulig – det er enkelt. I dag har nemlig flere av modellene til Mitsubishi Electric sensorer og funksjoner som kan gjøre alt fra å følge etter enkeltindivider, til å oppdage hvor i rommet det trekker litt ekstra. Dette vil ikke bare gjøre hverdagen mer komfortabel, men også mer økonomisk. Sensorene vil nemlig også registrere når behovet ikke er så stort for bruk av varmepumpen.

 

1. I-See sensorer

 

Mitsubishi electric varmepumpe med I-see sensor

 

Et rom kan som regel deles inn i ulike soner. Kanskje det er ekstra kjølig ved vinduer og dører, mens det er varmere andre steder? Eller kanskje noen åpner balkongdøra når det er 20 kuldegrader ute og det trekker inn mye kaldluft i stua? Med en I-See sensor vil du enkelt kunne skape en jevn temperatur i rommet. Sensoren scanner nemlig kontinuerlig fra side til side, og oppdages ujevnheter vil den kanalisere varmen mot det gitte området. Sensoren ser rett og slett ulik temperatur, og forsøker alltid å holde temperaturen jevn og lik i hele oppholdsrommet. Toppmodellen Kaiteki og bestselgeren Kirigamine Hara er utstyrt med denne teknologien.

 

2. Absence Detection (Påvisning av fravær)

Ved hjelp av I-See sensoren kan Kaiteki og Kirigamine Hara også registrere om det er mennesker i rommet. Sensoren registrer hvor i rommet de befinner seg, og om de forlater eller entrer rommet. Dette er helt genialt med tanke på energibesparelse og økonomi. Når det ikke er registrert mennesker i rommet vil nemlig sensoren gi beskjed til varmepumpen, slik at pumpen automatisk senker innetemperaturen med 2 °C. Etter ti minutter uten registrering av folk vil temperaturen synke med én grad, og etter 60 minutter vil temperaturen senkes med ytterligere én grad. Toppmodellen Kaiteki har i tillegg en Auto-off funksjon der du også kan velge at maskinen slår seg helt av om ingen lenger befinner seg i rommet. Dette er spesielt fordelaktig i kjølesesong eller eksempelvis på arbeidsplassen.

 

3. Direkte og indirekte luftstrøm

Mitsubishi Electric har utviklet varmepumper hvor du selv kan velge mellom direkte og indirekte luftstrøm. Dette betyr at du kan dirigere oppvarmingen eller kjølingen mot eller bort fra mennesker i rommet hvor varmepumpen er plassert. Setter du eksempelvis varmepumpen i indirekte modus vil strømmen av luft unngå personer som er i samme rom. Dette kan være behagelig dersom man er var for trekk. I direkte modus derimot vil luftstrømmen rettes mot områder av rommet hvor folk oppholder seg. Dette kan være herlig dersom man er overopphetet og har behov for rask og effektiv nedkjøling, eller dersom man fryser og trenger å få varme i kroppen raskt. Kaiteki og Kirigamine Hara har denne teknologien, og det er egenskapene til I-See sensoren som gjør dette mulig.

 

4. Doble luftspjeld

 

hvit varmepumpe i trappeoppgang

 

Kaiteki og Kirigamine Hara er utstyrt med doble luftspjeld. Dette gir flere muligheter for fordelingen av luftstrømmen. Lufstrømmen kan enkelt fordeles i to vertikale retninger via fjernkontrollen. Ved plassering i for eksempel trappeoppgangen får du maksimal fordeling av luftstrømmen der spjeldene kan styre luften til to etasjer samtidig.

 

5. Temp Booster

En annen varmepumpemodell fra Mitsubishi Electric utstyrt med moderne teknologi er gulvmodellen Kirigamine Furo. Denne har nemlig Temp Booster, som lar deg varme opp rommet ekstremt hurtig. Modellen er faktisk så rask at den oppnår komforttemperatur dobbelt så fort som sin forgjenger KA-Heat. Temp Booster-teknologoien gjenvinner sin egen varmluft ved oppstart for maksimal temperaturøkning av luften som kommer ut av toppspjeldene.

 

6. Nattmodus (Night Mode)

 

varmepumpe med sensorer på soverom gir god søvn

 

For enda lavere lyd ute leveres toppmodellen Kaiteki og kompaktmodellen Azira med nattsenkingsfunksjon. Dette er en ypperlig funksjon om du for eksempel skal bytte ut en gammel varmepumpe som kanskje støyer litt mye om natten da utedelen står i umiddelbar nærhet til soveromsvinduet, eller du kanskje bor i tett bebyggelse eller borettslag, og har spesielle krav for utedelens støynivå. Med et enkelt tastetrykk på fjernkontrollen senkes lyden fra utedelen med 3dB(A), noe som tilsvarer en reduksjon på hele 50% av lyden vi mennesker oppfatter. Lysstyrken på innedelens driftsindikatorlampe dimmes og pipelyden deaktiveres. Med denne funksjonen kan du nyte natten i et behagelig inneklima, der hverken du eller de som har soverom nær utedelen plages av støy.

 

7. Vedlikeholdsvarme (i-Save)

Alle modellene til Mitsubishi Electric har i-Save-funksjon. Dette er utmerket dersom du har lengre perioder der du er borte, eller benytter varmepumpen utenfor ditt daglige oppholdssted som eksempelvis hytte, kjeller, loftetasje eller på kontoret. Funksjonen sikrer jevn varme og stabilt inneklima på forhåndsvalg temperatur, viftehastighet og retning på luftstrømmen. Gradene justerer du trinnløst til ønsket innetemperatur/vedlikeholdsvarme fra +10°C og oppover.

 

8. Hyper Heating

 

Varmepumpe med hyper heating

 

Mange av modellene til Mitsubishi Electric har Hyper Heating-teknologi, som gir ekstraordinær varmekapasitet i ekstreme værforhold. Bor du i kalde områder, som for eksempel deler av Østlandet, eller kanskje på Røros eller i Karasjok, vil disse modellene være et godt valg for deg. Modellene Kaiteki, Kirigamine Hara, Kirigamine Furo og Kirigamine Duo 6400 (utedel som leverer energi til to innedeler) leveres med Hyper Heating-teknologi. Modellene har da høyteknologisk inverterkompressor med softwarestyring som klarer å unytte energien i uteluften selv når temperaturen synker til under 25 minusgrader. Dette fører til en høyrere avgitt varmeeffekt i kaldt klima, samt en høy effektfaktor og god besparelse.  Alle Hyper Heating modellene har fabrikkgarantert varmedriftdrift ned til -25°C.

 

Finn ut hvilken modell som passer best for deg

Det er ikke alltid like lett å velge riktig varmepumpe. Dersom du skal utstyre ulike rom, eller hytte og hus, kan det være behov for vidt forskjellige modeller, sensorer og funksjoner. Mitsubishi Electric har et bredt utvalg varmepumper til alle typer hjem og fritidsboliger. Med god kompetanse og produkter av høy kvalitet vil vi finne løsningen som best kan varme eller kjøle ned deg og din familie. Ta kontakt med din lokale Mitsubishi Electric-forhandler, så finner vi sammen den beste løsningen med gode sensorer og funksjoner som passer for deg og dine.

Tommy Nilsen

Av: Tommy Nilsen


Markedssjef i Mitsubishi Electric.