Climaveneta

Mitsubishi Electric har produsert Chillers (isvannsmaskiner) i over 40 år. Med oppkjøpet av Climaveneta i 2015 har det ytterligere styrket vårt produktsegment innen disse løsningene. Mitsubishi Electric leverer nå hele produktspekteret av større varmepumper, kjølemaskiner og isvannsmaskiner fra Climaveneta gjennom MEHITS (Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems S.p.A). Produktene fra Climaveneta dekker alt innen vannbaserte systemer for aircondition, oppvarming og IT-kjøling. Vi leverer produkter med lav GWP verdi – også til varmepumper.

Kontakt oss om MEHITS produkter, løsninger, deler, service og vedlikehold.

Vi har komplett delelager og lang erfaring med service og vedlikehold.

Kontaktinformasjon:

Salg

Jakob Eide
Produktansvarlig MEHITS
E-post: jakob.eide@no.mee.com
Tlf: 97050040

Terje Michelsen
Produktansvarlig PAC og CM
E-post: terje.michelsen@no.mee.com
Tlf: 90230953 

Marta Voda
Salgsingeniør – Chillers og store varmepumper
E-post: marta.voda@no.mee.com
Tlf: 96731673

Marius Johansen
Salgsingeniør – Chillers og store varmepumper
E-post: marius.johansen@no.mee.com
Tlf: 45914780

Martin Skjolden
Serviceingeniør (IT kjøling)
E-post: martin.skjolden@no.mee.com
Tlf: 91726775

Service og reservedeler

Thomas Soma
Teknisk support Chiller
E-post: thomas.soma@no.mee.com
Tlf: 95248412

Carlo Amadio
Teknisk support Chiller
E-post: carlo.amadio@no.mee.com
Tlf: 90934391 

Joacim Andersen
Servicetekniker
E-post: joacim.andersen@no.mee.com
Tlf: 64992304

Jarle Kolstad
Serviceingeniør
E-post: jarle.kolstad@no.mee.com
Tlf: 48486168

Hege Nøkleby Gullichsen
After Sales/Teknisk support
E-post: hege.gullichsen@no.mee.com
Tlf: 99224290

Kort om produktløsningene

Energieffektive og tilpassbare kjøle- og varmeløsninger for optimalisert drift med inverterstyrte kompressorer og lavt støynivå. Forenklet installasjon med stor installasjonsfleksibilitet da modulene kommer med ferdiglagede sammenkoblingskitt. Dette gir enkel, rask og rimelig installasjon, og stor fordel for installatører ute i felten. Flere enheter kan enkelt settes sammen, totalt opp til 1080 kW. Fabrikkgarantert drift ned til -15°C, med 45 graders vanntemperatur. Ypperlig løsning for industrikjøling med mulighet for isvann ned til -10°C. Varmtvannsproduksjon opp til 78°C. 
Løsningene er med andre ord mange og gode, som f.eks. i-BX-serien. Den kommer i to varianter: i-BX (ren kjøling) og i-BX-N (kjøling og varmepumpe). Disse leveres med ferdig fabrikkmontert varmekabel, kan sammenkobles med opp til 4 maskiner, og har «silent operation» drift. Serien leveres med 1-fas opp til 13 kW, og 3-fas fra 10 kW og oppover. Kjøling ned til -8°C ute. Kan produsere opp til 60°C vann ved -5°C ute. Ved el-tillegg på driften gir den opp til 65°C vann ved -20°C ute.

En annen god løsning er NX-serien. Den leveres nå i flere varianter: NX (ren kjøling) og NX-N (kjøling og varmepumpe). Dette er større maskiner med kapasiteter fra 49,6 – 218 kW. Serien leveres også i G06 versjon, kuldemedie R454B med lav GWP verdi og gode varmeegenskaper.

Se film om NX2 her:

 

Andre gode løsninger er AW-HT- og FX-seriene. Vi har også vannkjølte løsninger som WW-HT, BW-HT, FOCS og FX serien. De største her med skruekompressor kan leveres med lav-GWP kuldemedier som R513a(XP10) og HFO R1234ze

Se film om i-FX-serien her:
 
Våre MEHITS produkter deles inn i to hovedområder:

Komfortapplikasjoner

Alle bruksområder der vann- og luftbaserte systemer kontrollerer miljøforholdene (temperatur, luftfuktighet og luftkvalitet) der mennesker oppholder seg. Stort fokus på energisparing og lav støy. 

Løsningene passer perfekt for

 • Butikker
 • Kjøpesentre
 • Kontorlokaler
 • Hoteller
 • Sykehus
 • Skoler og universiteter
 • Kino og teater
 • Museer
 • Flyplasser mm.

Prosessapplikasjoner

Alle bruksområder der varme- og kjøleteknologi gir temperaturkontroll i industrielle prosesser, og for lagring av mat og drikke. Under fremstillingsprosesser blir mange stoffer varme, og overoppheting kan påvirke produktiviteten og effektiviteten til prosessen negativt. Ved bruk av Chillerteknologi kan vi sikre optimal og konstant temperatur. 

Løsningene passer perfekt på lokasjoner der man utfører

 • Produksjonsprosesser
 • Automotive og elektroniske prosesser
 • Energi og kraftproduksjon  
 • Industriell teknologi

 

MEHITS

Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems S.p.A. er et selskap spesialisert på hydroniske systemer for aircondition, oppvarming og IT-kjøleløsninger. Selskapet designer og produserer innovative og energieffektive produkter for kontroll av inneklimaet i næringsbygg, og for kjøling av industrielle prosesser og IKT-applikasjoner gjennom CLIMAVENETA.

Produktene fra MEHITS bidrar til økt trivsel, høy komfort, industriell produktivitet og reduserte driftskostnader. Produktene har høy effektivitet og pålitelighet, og er samtidig økonomisk levedyktige og miljøvennlige da løsningene omfatter fornybare energikilder.

Se mer om MEHITS Climaveneta produksjon her:
 
Miljøfokus

Mitsubishi Electric er markedsledende innen løsninger for kjøling, varme, ventilasjon og kontroll av bygninger. Som en av de største aktørene i bransjen har vi de globale energiutfordringene i fokus. Vi ønsker å bidra med å nå Norges klimamål ved å hjelpe bedrifter med å redusere energiforbruket i bygninger, samtidig som vi bidrar til å redusere de årlige driftskostnadene. For å nå disse målene har vi bl.a. stort fokus på kuldemedier. Våre Chiller-løsninger fra Climaveneta benytter kuldemedier med svært lav GWP-verdi og er produsert med stort fokus på miljøet. 

Ønsker du befaring eller mer informasjon om våre produkter, ta kontakt med en av oss:

Jakob Eide
E-post: jakob.eide@no.mee.com
Tlf: 97050040

Terje Michelsen
E-post: terje.michelsen@no.mee.com
Tlf: 90230953

Marta Voda
E-post: marta.voda@no.mee.com
Tlf: 96731673

Marius Johansen
E-post: marius.johansen@no.mee.com
Tlf: 45914780

Martin Skjolden
E-post: martin.skjolden@no.mee.com
Tlf: 91726775