Luft til vann referanser

Her kan du lese om noen av tilbakemeldingene fra fornøyde kunder, til våre luft til vann løsninger for boliger.
Flere referanser vil komme. Har du en god referanse på et Ecodan anlegg hører vi gjerne fra deg på kundeservice@no.mee.com

 

Referanse-Hagmann

Råde – Hagmann

“Tidligere hadde vi en kostnad pr. år på drøyt 20.000 kr i olje. I tillegg til dette kom årlige servicekostnader på den gamle oljefyren på ca. 5000 kr, pluss deler.
Etter investering av Ecodan har vi sittet igjen med en besparelse på ca. 20.000 kr pr. år. Vi sparer ca. 25.000 kr på å ikke ha oljefyr, men strømbruken har selvfølgelig gått noe opp, noe som utgjør ca. 5000 kr i året.
Installasjonen har gitt oss mer penger i familiebudsjettet fra den dagen det ble montert, og anlegget vil være nedbetalt i løpet av 6 år. Vi gjennomførte utfasingen av oljefyren av miljømessige årsaker. Når vi nå etter 3 års problemfri og stabil drift også ser hvor godt det fungerer, og den store besparelsen vi har hatt hvert år, er Ecodan noe jeg absolutt vil anbefale venner og bekjente å investere i.»

Per Magnus Hagman

Les mer om produktene her >>

Aurskog Høland – Sandem

«I vårt gårdshus fra 1860, brukte vi store mengder olje og fyrte godt med ved for å holde huset varmt,
spesielt i vintermånedene. 42.500 kr i olje og ca 5000 kr i ved per år regnet vi ut at vi brukte.

Etter en befaring med Varme og Kjøl AS, ble vi enige om å gjøre et skikkelig løft. Vi byttet ut en god del av radiatorene med viftekonvektorer, oppgraderte noen rør, og satt inn luft til vann varmepumpe fra Mitsubishi Electric.

Etter et år i drift, ser vi at vi har økt komforten og senket oppvarmingskostnadene enormt! Selv om oppgraderingen av radiatoranlegget, i tillegg til investeringen av Ecodan varmesentral kostet litt, er besparelsen så høy per år at oppgraderingen vil nedbetales på tålig tid!
Oppvarmingskostnadene gikk fra 47.500 kr til 11.850 kr! Vi sparer hele 35.000 kr pr år!»

Simen Sandem

Les mer detaljer om omleggingen her >>

utedel-med-huseier-500x749_web

Byttet ut energikilde – sparer 8.000 kr i året

2 barnsfamilien Pran fra Oslo bestemte seg for å pusse opp huset de hadde kjøpt 5 år tidligere. Med strømregning på hele 43.000 kWt i året, var de nødt til å gjøre noen tiltak. Etter litt undersøkelser i forhold til hva Enova støttet, bestemte de seg for å oppgradere til TEK10.

Familien gjennomførte først ENØK tiltak som isolering av vegger/tak/gulv og bytting av vinduer osv og fikk en årlig besparelse på 8470 kWt. Året etter byttet de ut energikilden på varmtvannet/gulvvarmen fra elektrisitet til varmepumpe og sparte ytterligere 9945 kWt i året!

«Det vil si at vi sparte mer strøm på å bytte ut energikilden til varmtvannsproduksjonen, enn på oppussingen – det er helt toppen! Total kWt besparelse på TEK10 tiltaket og montering av varmepumpe er på hele 18.415 kWt – det vil si ca 18.000 kr pr år som vi kan bruke på andre ting!»

M. Pran